, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναμένεται να χρεοκοπήσει αύριο το Πουέρτο Ρίκο

puerto-ricoΗ αυριανή λήξη της πληρωμής χρέους, από το Πουέρτο Ρίκο θα είναι η αρχή για μια διαδικασία, που μπορεί να ανοίξει μεγάλες διαμάχες με τους επενδυτές και να προκαλέσει αστάθεια στις τιμές ομολόγων.
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Αλεχάνδρο Γκαρσία Παντίγια είχε ανακοινώσει στους επενδυτές τον Ιούνιο,  ότι το χρέος του νησιού  που ανέρχεται σε 72 δισ. δολάρια  δεν μπορεί να αποπληρωθεί και χρειάζεται αναδιάρθρωση.
Το Πουέρτο Ρίκο σημείωσε ότι πιθανότατα δεν θα πληρώσει το χρέος του Δημόσιου Οργανισμού Χρηματοδότησής του (Public Finance Corporation, PFC), ύψους 58 εκατ. δολαρίων, που λήγει την 1η Αυγούστου.
«Αυτό που θα μπορούσε να αιφνιδιάσει τους επενδυτές είναι όταν ακούσουν πραγματικά τη λέξη χρεοκοπία και ότι επήλθε μία χρεοκοπία», δηλώνει στέλεχος της Wells Capital Management, η οποία κατέχει ως επί το πλείστον διασφαλισμένο χρέος του Πουέρτο Ρίκο, προσθέτοντας: «Η άμεση αντίδραση πιθανόν να είναι μικρές πωλήσεις στην αγορά, καθώς θεωρώ ότι ο κόσμος θα αρχίσει να προσδοκά, ποιες θα είναι οι επόμενες σειρές χρέους που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν».
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.