, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε τι χρησίμευσε τελικά το Ice Bucket Challenge;Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και τι απέγιναν;

Φρενίτιδα είχε πάθει ο πλανήτης το 2014 με αυτό το πρωτότυπο μπουγέλωμα. Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν για τι απέγιναν;
Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, Ο Μπιλ ΓΚέητς, ο Μπαράκ Ομπάμα, η Lady Gaga, ο Τζορτζ Μπους και όλοι οι celebrities του πλανήτη είχαν πάρει από έναν κουβά με παγάκια και μπουγελώνονταν. Ο πλανήτης έζησε επί μήνες στους ρυθμούς του  Ice Bucket Challenge.
Το στοίχημα διαδόθηκε σαν φωτιά στα social media αφού το μπουγέλωμα έπρεπε να βγει σε βίντεο και να ανέβει στο ίντερνετ. Στην πραγματικότητα ήταν μια εκστρατεία στήριξης του ιδρύματος αντιμετώπισης της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση), μια νόσο χωρίς θεραπεία, γνωστή και ως νόσο του Σαρκό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είδαν αυτά τα βίντεο με τα διάσημα μπουγελώματα.



Σε δύο μήνες 115 εκατομμύρια δολάρια
Όπως γράφει η εφημερίδα Le Monde, η εκστρατεία απέδωσε καρπούς και συγκεντρώθηκαν πολλά εκατομύρια. Η ALS, η αμερικανική οργάνωση πήρε τα περισσότερα χρήματα, περίπου 115 εκατομμύρια δολάρια, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2014. «Ο ετήσιος προϋπολογισμός της οργάνωσης είναι περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει η οργάνωση στο σάιτ της. Ωστόσο χάρη στο μπουγέλωμα, η οργάνωση διπλασίασε τον προϋπολογισμό της το 2015, σε 40 εκατομμύρια δολάρια, γιατί έγινε γνωστή.
«Όταν άρχισε το Ice Bucket Challenge δεν καταλάβαμε πραγματικά τι σήμαινε. Δεν είμασταν σίγουροι για το στόχο, το στοίχημα ήταν κάπως περίεργο, αναρωτιόμασταν αν μπορεί κάποιος να γελάει με αυτή την αρρώστεια. Αλλά όταν είδαμε τις επιταγές να στοιβάζονται πάνω στο γραφείο, είπαμε, επιτέλους, κάποιοι μιλάνε για μας!» αναφέρουν οι επικεφαλής της οργάνωσης.
«Οι δωρεές έχουν πολύ αυξηθεί από τότε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για μας», προσθέτουν.
Από τα 115 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν, το 67% του ποσού πήγε για έρευνα, το 20% πήγε για τις υπηρεσίες στους ασθενείς, το 9% στην ευαισθητοποίηση του κοινού και 4% σε διάφορα έξοδα, όπως αναφέρει η οργάνωση, η οποία δίνει λεπτομερή στοιχεία για διαγράμματα για τα χρήματα.
με πληροφορίες iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.