, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η περιοχή όπου το θερμόμετρο ανέβηκε στους… 74 βαθμούς Κελσίου

Η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία του κόσμου καταγράφηκε την Παρασκευή όπου το θερμόμετρο άγγιξε τους  74 βαθμούς Κελσίου, συνυπολογίζοντας μαζί και την υγρασία την οποία υπάρχει στην περιοχή. Το συμβάν σημειώθηκε στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν.
Για να μπορέσει να επιτευχθεί η αστρονομική επίδοση του δείκτη θερμοκρασίας, η πραγματική θερμοκρασία του αέρα του Μπαντάρ Μασάχρ, που έχει πληθυσμό περίπου 110.000 κατοίκους, έφτασε τους 46 βαθμούς Κελσίου.
Η επίδοση των 74 βαθμών Κελσίου καταγράφθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 4:30 μ.μ., μία ημέρα μετά όπου  ο δείκτης θερμοκρασίας άγγιξε τους  70 βαθμούς Κελσίου στην ίδια περιοχή.
Το Μπαντάρ Μασάχρ γεωγραφικά βρίσκεται  στον Περσικό Κόλπο στο νοτιοδυτικό Ιράν. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν στην περιοχή και τις αυξημένες εντάσεις των ανέμων οι όποιοι οδηγούν σε μερικά από τα πιο έντονα επίπεδα υγρασίας στον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι 81 βαθμοί Κελσίου είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ συνέβη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, ‘όπου βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο.
Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτής της εβδομάδας καταγράφηκαν στο πλαίσιο ενός έντονου κύματος καύσωνα που μαστίζει τη Μέση Ανατολή. Την περασμένη Πέμπτη, η θερμοκρασία στη Βαγδάτη έφτασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τους κατοίκους να μένουν σε εσωτερικούς χώρους και να πίνουν άφθονο νερό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.