, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Λουκέτο" σε τηλεοπτικό σταθμό! Η αντίδραση της ΓΣΕΕ

tv-snow
Σαββατοκύριακο του… “Αγίου Βαρθολομαίου” χαρακτηρίζει αυτό που μας πέρασε με ανακοίνωσή της για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΓΣΕΕ. Μετά τις δεκάδες απολύσεις τεχνικών υπαλλήλων στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 σειρά πήραν και οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμου SBC τη μετάδοση του σήματος του οποίου διέκοψε ο πάρχος DIGEA.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει: 
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και την πλήρη στήριξή της στους εργαζόμενους του οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού SBC, το σήμα του οποίου διεκόπη βιαίως από τον πάροχο DIGEA (εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων), οδηγώντας στην ανεργία, μέσα σε ένα 24ωρο, δεκάδες οικογένειες εργαζόμενων.
Μετά τη βίαιη διακοπή του σήματος του SBC, τις απολύσεις στον ΑΝΤ1 και τις περικοπές μισθών εργαζομένων σε άλλους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ασύνδετα με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, τα ζητήματα ενημέρωσης και επικοινωνίας έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον για τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τον Έλληνα φορολογούμενο που πληρώνουν για να έχουν μια ελεύθερη, πλουραλιστική και αντικειμενική τηλεόραση και ραδιοφωνία.
Οι εργαζόμενοι στο SBC διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στην αμοιβή και στην ασφάλιση. Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων τους και η Συνομοσπονδία θα είναι στο πλευρό τους σ’ αυτόν τον αγώνα.

#Tags: ΓΣΕΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.