, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ "Κ": Δεν μπορεί συνεχώς να «καθαρίζει» η αντιπολίτευση για τον Τσίπρα!

paulos-xristidis-pasok copy
«Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα αλλά τη χώρα» επαναλαμβάνει η Χαριλάου Τρικούπη στέλνοντας μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω του νέου εκπροσώπου τύπου της. Ο Παύλος Χρηστίδης σε μια από τις πρώτες του συνεντεύξεις μιλά στην Karfitsa και κατηγορεί την κυβέρνηση για «έγκλημα». Μεταξύ άλλων σχολιάζει ότι ο κίνδυνος για ένα GREXIT παραμένει γιατί υπάρχει στην ατζέντα των «ακραίων Δυνάμεων της Ευρώπης», πετάει το γάντι για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα και απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ!

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη
Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών. Η κυβέρνηση το απέσυρε χαρακτηρίζοντάς το ως μη… προαπαιτούμενο του Ιουλίου. Τι θα κάνετε όταν έρθει στη Βουλή; Επιμένετε πως θα καταψηφίσετε;
Η κυβέρνηση αθέτησε κάθε υπόσχεσή της προς τους αγρότες επί έξι μήνες. Την εσχάτη ώρα, κατάφερε να κλείσει μια κάκιστη συμφωνία, η οποία φορτώνει υπέρμετρα βάρη και ισοπεδώνει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας. Είναι προφανές ότι εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε ένα λάθος. Τα λάθη της διαπραγμάτευσης των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, ιδίως στο νευραλγικό  πρωτογενή τομέα της οικονομίας ,και η δυσβάσταχτη συμφωνία τους για το μέλλον των Ελλήνων αγροτών, δεν θα φορτωθούν σε εμάς. Ο κ. Τσίπρας ευθύνεται για την  προκαταβολή φόρου 100%για τους αγρότες, για την υπέρογκη αύξηση στο ρεύμα, για τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στο ΟΓΑ. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα.
Το ΠΑΣΟΚ μέχρι πότε θα στηρίζει την κυβέρνηση; Πως θα αντιδράσετε στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σας ζητά να βάλετε «πλάτη» χωρίς ωστόσο ο ίδιος να διαγράφει τους βουλευτές που έχουν καταψηφίσει;
Το ΠΑΣΟΚ, επωμίστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, το δύσκολο και αντιδημοφιλή ρόλο της σοβαρότητας. Αυτό οδήγησε πολλές φορές στο να μας καταλογιστούν ακόμα και ευθύνες που δεν είχαμε. Στην τελευταία κρίση, και πάλι συμπεριφερθήκαμε ως μία υπεύθυνη δύναμη. Την ώρα που οι αποφάσεις του κυρίου Τσίπρα, και ιδίως η εγκληματική του απόφαση για το δημοψήφισμα, «τίναζαν στον αέρα» την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, εμείς με παρεμβάσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  κρατήσαμε τον δίαυλο επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους Εταίρους ανοιχτό. Είναι εξάλλου γνωστή, η συμβολή της Ευρωπαίων σοσιαλιστών, των κυρίων Ολάντ και Ρέντσι αλλά και εν τέλει και του προέδρου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, στην επίτευξη της συμφωνίας της 12 ης Ιουλίου. Η στάση λοιπόν ευθύνης, ήταν να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό, και όχι στον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Η στάση ευθύνης, ήταν να δεσμεύσουμε τον κύριο Τσίπρα να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Από κει και πέρα, είναι η ώρα του πρωθυπουργού, να δείξει ότι προτάσσει το συμφέρον της Ελλάδας, πάνω από την ενότητα του κόμματός του. Να δείξει ότι δεν θα διακινδυνεύσει  σε καμία περίπτωση την Ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας.
Αλήθεια, ο κίνδυνος του GREXIT υπάρχει ακόμα;
Το σχέδιο GREXIT υπάρχει σίγουρα στην ατζέντα ακραίων Δυνάμεων της Ευρώπης. Υπάρχουν ακόμα αν  θέλετε και οι εγχώριοι σύμμαχοί τους, δηλαδή οι οπαδοί της δραχμής στο ΣΥΡΙΖΑ και την Ακροδεξιά. Το ΠΑΣΟΚ, θεωρεί πατριωτικό καθήκον να κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτός είναι ο αγώνας μας. Αυτή είναι και η αιτία του πολιτικού κόστους που εμείς καταβάλλαμε για τη μόνη δικαιωμένη εθνική στρατηγική. Τη στρατηγική που προσχώρησε, εν συνεχεία η ΝΔ, και σήμερα ο κύριος Τσίπρας και η περί αυτόν ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι αν πετύχουμε όρους εθνικής ενότητας, στο στρατηγικό στόχο θα αποφύγουμε νέες περιπέτειες.
Με επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να πάρει πρωτοβουλίες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις οποίες όπως είπε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν. Γιατί δεν κάνετε εσείς σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πρόταση μομφής εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου;
Δεν μπορεί για όλα τα θέματα να καθαρίζει η αντιπολίτευση για τον κύριο Τσιπρα. Είναι ευθύνη της σχετικής κυβερνητικής πλειοψηφίας, να αποκαταστήσει τη θεσμική στρέβλωση που προκαλεί η λειτουργία της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Για αυτό θα καλούμε τον κύριο Τσίπρα, διαρκώς και ακατάπαυστα, να αναλάβει τις ευθύνες του. Το οφείλει, εξάλλου αυτό, απέναντι στους θεσμούς και το Σύνταγμα, που έχει ορκιστεί να υπηρετήσει.
Το ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι άλλαξε ηγεσία και εκφράζει μια σταθερή πολιτική άποψη βλέπουμε πως δεν «τσιμπάει» στις δημοσκοπήσεις. Σας ανησυχεί αυτό; Πως σκοπεύετε να πείστε τους παλιούς σας ψηφοφόρους να επιστρέψουν;
Θεωρούμε ότι το μήνυμα ανανέωσης, σοβαρότητας και πολιτικής επανατοποθέτησης του ΠΑΣΟΚ, που πρεσβεύει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα φέρει αποτελέσματα. Τα μηνύματα που έρχονται από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, είναι απολύτως ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν μία συσπείρωση των δυνάμεων της παράταξης και έναν επαναπατρισμό, στελεχών και ψηφοφόρων. Θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε να αναδείξουμε την Δημοκρατική Παράταξη σε τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος, με αυτόνομο λόγο και ρόλο. Θα πετύχουμε να ενώσουμε και πάλι τον ελληνικό λαό. Είμαστε στην αρχή μίας δύσκολης πορείας, η οποία όμως, θα δείτε, ότι όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν, θα είναι ανοδική και πετυχημένη.
Πληροφορίες θέλουν την κ. Γεννηματά να είναι ενοχλημένη από τις συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου. Το επιβεβαιώνετε; Πρέπει να… απομακρυνθεί από τα φώτα ο πρώην πρόεδρος του κόμματός σας και να έχει έναν ρόλο πιο… επικουρικό;
Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας πολιτικός που σήκωσε περισσότερο βάρος από ότι του αναλογούσε, αναλαμβάνοντας σημαντικές υποχρεώσεις και ευθύνες . Η κ. Γεννηματά είναι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει την ευθύνη της πορείας του Κινήματος σήμερα και συνεργάζεται άριστα  με όλους. Η ανασυγκρότηση της Παράταξης είναι ο κοινός μας στόχος.
Με ανακοίνωση της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχρισε τον κ. Μανιάτη υπεύθυνο επιτροπής ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας. Τι σημαίνει αυτό; Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για κοινή κάθοδο με άλλα κόμματα όπως είναι το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ; Παλαιότερες προσπάθειες απέτυχαν. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως τώρα υπάρχει πεδίο… συνεννόησης; Οι πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν κλειστές για τον Γιώργο Παπανδρέου;
Το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφάσισε το Συνέδριό του, θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες διεύρυνσης και μετεξέλιξης. Θα επιδιώξει την επανασύνδεσή του με ζωντανά κοινωνικά κινήματα και ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις.  Δεν προχωράμε με τη λογική των συγκολλήσεων κορυφής, αλλά με τη δυναμική της ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, που εκφράζουν το χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Σοσιαλδημοκρατίας. Εμείς λοιπόν απευθύνουμε ένα διαρκές, μήνυμα – πρόσκληση, σε κάθε έλληνα, σε κάθε ελληνίδα, σε κάθε πατριώτη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, στο νέο, στον άνεργο, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον επιστήμονα,   να πυκνώσει τις τάξεις της παράταξής του. Της παράταξης, που μπορεί να εγγυηθεί την Ευρωπαϊκή πορεία  Χώρα της χώρας, με ανάπτυξη και Δικαιοσύνη. Απευθύνουμε ένα διαρκές μήνυμα- πρόσκληση, σε όσους απομακρύνθηκαν με δική τους, ή δική μας, ευθύνη από το ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψουν στην παράταξή. Τους καλούμε μάλιστα να συζητήσουμε και να συνθέσουμε, ΜΑΖΙ, το μέλλον του Σοσιαλιστικού Χώρου στην Ελλάδα. Η προοπτική της παράταξης, είναι ταυτισμένη, ιστορικά και πολιτικά, με το μέλλον και την προοπτική της πατρίδας και όχι με την προσωπική τύχη προσώπων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.