, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία

590_aff2f6fa0e98c35e617ecef7d06af540Τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα σχολική χρονιά κρούει ο αντιδήμαρχος Παιδείας στην Πάτρα, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την υποχρηματοδότηση του δήμου.
«Το σχολικό κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου πρέπει να σημάνει την έναρξη δυναμικότατων κινητοποιήσεων για την παιδεία στην Πάτρα και όχι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου» δήλωσε στο patrastimes.gr ο Ανδρέας Αντωνόπουλος.
Όπως εξηγεί εκτός από το γεγονός του 16ου Δημοτικού, που παραμένει “άστεγο” και χωρίς καν απάντηση από το υπουργείο στις εκκλήσεις του δήμου, υπάρχουν προμηθευτές στους οποίους οφείλονται μικροποσά από τα γραφικά είδη και είδη υγιεινής που προμήθευσαν τα σχολεία την περίοδο 2014-2015. Ωστόσο, υπογραμμίζει, το μείζον ζήτημα είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μηνών σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΠ, ύψους χιλιάδων ευρώ.
«Πρέπει να προβούμε σε διακανονισμό, αλλά με τι χρήματα θα τα πληρώσουμε όταν το 2014, για 264 σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα εγκρίθηκαν μόλις 2.100.000 ευρώ, μειωμένα κατά 60% σε σχέση με το 2009, που τα σχολεία ήταν 193», σχολίασε ο αντιδήμαρχος, που εξέφρασε φόβους ότι οι σημερινές πιέσεις των Οργανισμών για εξόφληση των λογαριασμών, θα κλιμακωθούν σύντομα με διακοπές της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών. «Θα βρεθούμε μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα στην καινούργια σχολική χρονιά και πρέπει όλοι η πόλη να κινητοποηθεί το συντομότερο», κατέληξε ο κ.Αθανασόπουλος.
enikos.gr
 

#Tags: Πάτρα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.