, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κομισιόν: Ρεαλιστικός ο στόχος για πρώτη εκταμίευση πριν από τις 20 Αυγούστου

European Union flags are seen outside the European Commission headquarters in Brussels November 27, 2009. European Commission President Jose Manuel Barroso presented on Friday his new team of EU commissioners.    REUTERS/Yves Herman  (BELGIUM POLITICS)
«Φιλόδοξο» αλλά «ρεαλιστικό» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον στόχο να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) πριν από τις 20 Αυγούστου.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίηση της Επιτροπής για τη μέχρι τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων. «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η εντατική εργασία συνεχίζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές» που επιτρέπει την πρόοδο με «ταχείς ρυθμούς».
Τέλος, σημείωσε ότι αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι δυνατό να γίνει εγκαίρως, προκειμένου να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου από την πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος από τον ESM.
imerisia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.