, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πότε θα σταματήσουν τα capital controls…

trapezeskleistes
Η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για να επιτρέψει στους ιδιώτες μετόχους να συμμετέχουν, δήλωσε αξιωματούχος τηςΤράπεζας της Ελλάδας στο πρακτορείο Bloomberg.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, η Ελλάδα και οι πιστωτές είναι της άποψης ότι οι καταθέτες δεν θα υποστούν bail-in, ούτε θα επιβληθεί ένας φόρος στις καταθέσεις.
Επίσης, έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση της ποιότητας των assets για τις ελληνικές τράπεζες, και τα stress tests που θα καθορίσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους στη συμμετοχή κεφαλαιακής ενίσχυσης, ενώ οι λεπτομέρειες της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης αποφασίζονται τώρα.
Εάν δεν συμμετέχουν ιδιώτες μέτοχοι, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ελληνικές τράπεζες δέχθηκαν περίπου 1 δισ. ευρώ από τις 20 Ιουλίου που άνοιξαν ξανά. Επίσης, τα capital controlsθα εξαλειφθούν μέχρι το τέλος του έτους, μετά από την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ακόμη πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το νέο πρόγραμμα διάσωσης, στις 18 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.