, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσίχλες, τραγούδι και χαρταετοί -16 τρελές απαγορεύσεις που ισχύουν στη Σιγκαπούρη

Πριν ταξιδέψει κάποιος σε έναν άγνωστο προορισμό, δεν πρέπει να ενημερωθεί μόνο για τα αξιοθέατα. Καλό θα είναι να διαβάσει και κάποια πράγματα για τη νομοθεσία.

Στη Σιγκαπούρη για παράδειγμα, όποιος ταΐσει περιστέρια μπορεί να πληρώσει έως και 500 δολάρια, ενώ οι… γυμνές βόλτες εντός των τειχών του σπιτιού μπορεί να επιφέρουν έως και δύο χρόνια φυλάκιση.

Το Business Insider συγκέντρωσε 16 περίεργες απαγορεύσεις που ισχύουν στη Σιγκαπούρη.

1. Πώληση τσιχλών
Οποιος συλληφθεί να το κάνει, κινδυνεύει με πρόστιμο έως 100.000 δολάρια ή φυλάκιση για έως και δύο χρόνια.

2. Ενόχληση κάποιου με μουσικό όργανο
Αν κάποιος παίζει μουσικό όργανο σε δημόσιο χώρο με τρόπο που ενοχλεί κάποιον που περνά ή βρίσκεται στον ίδιο χώρο, μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο έως 1.000 δολάρια.

3. Πέταγμα χαρταετού που ενοχλεί τις δημόσιες μετακινήσεις
Πρόστιμο εώς και 5.000 δολάρια θα πληρώσει κάποιος που πετά χαρταετό, ή παίζει οποιοδήποτε παιχνίδι, σε δρόμο.

4. Τραγούδι
Οποιος συλληφθεί να τραγουδά ή να μουρμουρίζει τραγούδι που έχει άσεμνους στίχους, σε δημόσιο χώρο, κινδυνεύει με φυλάκιση έως τρεις μήνες, πρόστιμο ή και τα δύο.

5. Φτύσιμο
Αν κάποιος θεωρήσει σωστό να κάνει αυτή την αηδιαστική κίνηση σε δημόσιο χώρο, θα κληθεί να βγάλει έως και 1.000 δολάρια από το πορτοφόλι του, για το πρόστιμο που θα του επιβληθεί.

6. Διανομή «άσεμνων» υλικών
Είτε είναι φωτογραφίες, DVD, βιβλία ή κάτι ανάλογο, όποιος διανέμει τέτοιο υλικό μπορεί να φυλακιστεί για έως και τρεις μήνες ή να πληρώσει και πρόστιμο.

7. Σύνδεση στο WiFi άλλου χρήστη
Θεωρείται «χάκινγκ» και όποιος συλληφθεί να το κάνει θα πρέπει να πληρώσει 10.000 δολάρια, ενώ κινδυνεύει και με τρίμηνη φυλάκιση.

8. Αμέλεια με το καζανάκι
Οποιος δεν το χρησιμοποιήσει σε δημόσια τουαλέτα, θα πληρώσει 150 δολάρια.

9. Γυμνός στο σπίτι
Το να περπατά κάποιος στο σπίτι του γυμνός, με ανοιχτές κουρτίνες, δεν είναι κάτι που επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα. Αντιθέτως, μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 2.000 δολαρίων και τρίμηνη φυλάκιση.

10. Τάισμα περιστεριών
Αυτή η απλή κίνηση μπορεί να κοστίσει 500 δολάρια στη Σιγκαπούρη.

11. Ούρηση σε δημόσιο ασανσέρ
Κι όμως, υπάρχει νόμο και για αυτό. Μάλιστα, τα ασανσέρ διαθέτουν «συναγερμό» που ειδοποιεί την αστυνομία αν ανιχνευθεί κάποια οσμή ή ούρα.

12. Ρίψη σκουπιδιών
Στη Σιγκαπούρη, αν κάποιος πετάξει σκουπίδια σε δημόσιο χώρο θα κληθεί να πληρώσει 1.000 δολάρια.

13. Γκράφιτι
Θεωρείται βανδαλισμός και οι «καλλιτέχνες» του δρόμου κινδυνεύουν με φυλάκιση.

14. Λήψη ναρκωτικών πριν από την είσοδο στη χώρα
Οι ποινές για την κατοχή ναρκωτικών κυμαίνονται από πρόστιμα έως και 20.000 δολαρίων μέχρι και 10ετή φυλάκιση. Επίσης, οι αξιωματούχοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν drug tests χωρίς ένταλμα, οπότε αν κάποιος έχει κάνει χρήση ναρκωτικών πριν μπει στη χώρα επίσης μπορεί να μπει σε περιπέτειες.

15. Ομοφυλοφιλικές σχέσεις
Ο νόμος αυτός παραμένει σε ισχύ, παρά τις προσπάθειες. Η ποινή είναι διετής φυλάκιση.

16. Πέρασμα δρόμου εκτός διάβασης
Οποιος αποφασίσει να περάσει το δρόμο έτσι θα κληθεί απευθείας να πληρώσει 20 δολάρια, ενώ αν συλληφθεί να το κάνει δύο φορές, το πρόστιμο ανεβαίνει στα 2.000 δολάρια και παράλληλα ο ένοχος κινδυνεύει να περάσει έξι μήνες στο κελί.

 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.