, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

panselinos-eptapurgioΠερισσότερες από 140 εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που είναι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.
Όπως σημειώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου είπαν ομόφωνα το «ναι» στη λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο, την περσινή χρονιά οι συμμετέχοντες στις 86 εκδηλώσεις που έγιναν σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ξεπέρασαν τους 74.000.
Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.