, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό… Βοριαδάκι!

kostopoulos_s1Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΟΚ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ για τις συντάξεις όλων ζητά η Τρόϊκα, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα τους σημερινούς 50άρηδες που θα πάρουν σύνταξη στα 56, αλλά και τις μητέρες ανηλίκων τέκνων. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει κλιμακωτή αύξηση των ορίων ηλικίας έως το 2022 προσθέτοντας συνολικά για όλους έως και 17 επιπλέον έτη εργασίας! Τέλος στις πρόωρες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και εκείνων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Συντάξεις μετά θάνατον χαρακτηρίζουν τις προτάσεις της Τρόικας οι Ενώσεις Συνταξιούχων, που είδαν ξανά να μειώνονται οριζόντια οι  αποδοχές τους κατά 6% από 1ης Ιουλίου. Μοναδική θετική εξέλιξη στο θέμα είναι η δέσμευση που απέσπασε η κυβέρνηση από τους δανειστές, να μην επηρεασθούν όσοι έχουν θεμελειώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 30/6/2015 (περίπου 150.000 άτομα).
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ (!)  Το νέο μνημόνιο “καταπίνει” και τα βοηθήματα και από …λάθος (;) κουρεύεται και το επίδομα τέκνων κατά 30% (!) Βέβαια, η κατάσταση είχε “ξεφύγει” σε πολλούς οργανισμούς του δημοσίου (είδαμε πρόσφατα την επέμβαση εισαγγελέα σε Οργανισμό για την “θέσπιση” επιδόματος με αιτιολογικό λήψης …”επίδομα μη επιδόματος” ). Οι δανειστές ζητούν να γίνουν περικοπές στα επιδόματα τέκνων, πολυτέκνων έως και τρίτεκνων μέσω ΟΓΑ, πάει και το επίδομα φοιτητών, πάνε και όλα τα επιδόματα ΟΓΑ, ΕΚΑΣ, επικουρικών κλπ. Πλέον το μόνο κριτήριο  θα είναι το όριο της φτώχειας και όποιος υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ ετησίως δεν θα έχει δικαίωμα για κανένα επίδομα.
“ΜΑΥΡΗ” ΔΕΥΤΕΡΑ στο χρηματιστήριο ήταν η Δευτέρα που μας πέρασε, αφού η πτώση όλων των μετοχών της ελληνικής κεφαλαιοαγοράς κατρακύλησε στα …”βαριά χαρτιά” κατά μέσο όρο 30% (!) Οι τράπεζες σημείωσαν νέο ρεκόρ χαμηλών τιμών και αποτιμώνται πλέον στο ταμπλό του χρηματιστηρίου κάτω από μισό ευρώ ανά μετοχή! Χάθηκαν μέσα σε μία μέρα πάνω από 8 δις ευρώ λένε οι ειδικοί – τόσα όσα ζητούν να πληρώσουν οι Έλληνες σε φόρους με το επαχθές τρίτο μνημόνιο!. Τα αποτελέσματα της ολιγωρίας τόσων μηνών με “διαπραγματεύσεις” και δημοψηφίσματα, τώρα αποτυπώνονται στην πραγματική οικονομία και δεν είναι οι λίγοι αυτοί πλέον – αλλά οι πολλοί – που εκφράζουν την “ανησυχία” τους για το μέλλον. Σε πολιτικό επίπεδο από την άλλη μεριά, άρχισαν τα …όργανα (!) με δημοσκοπήσεις που δείχνουν την μεταστροφή του κόσμου και με την κυβέρνηση να χάνει συνεχώς και ραγδαία το έδαφος κάτω από τα πόδια της!
ΟΙ “ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ… Τρίτη προσπάθεια “επαναπατρισμού” των περίφημων γλυπτών της Αρχαίας Αγοράς της Θεσσαλονίκης, από την ΔΕΘ HELEXPO αυτήν τη φορά, η οποία εξήγγειλε επίσημα ότι στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των 80 χρόνων λειτουργίας της, τα γλυπτά έρχονται… Όχι ακριβώς, τα κλεμμένα αυθεντικά 8 περίτεχνα αγάλματα – αυτά “φυλάσσονται” στα υπόγεια του Λούβρου – αλλά τα αντίγραφά τους, που ήδη παραγγέλθηκαν από τη Διοίκηση της ΔΕΘ έναντι του ποσού των 150.000 ευρώ που “απαίτησε” το Γαλλικό Μουσείο για την κατασκευή των εκμαγείων τους! Δεν φτάνει που τα κατέχουν παράνομα και καταχρηστικά, τους πληρώνουμε κι από πάνω για να μας δώσουν αντίγραφα της κλοπής! Για την ιστορία του θέματος, η πρώτη απόπειρα “επαναπατρισμού” των orizinal – μαϊμού των “Μαγεμένων” (Las Incandatas) έγινε από τον ΟΠΠΕΘ ’97 τότε ζητούσαν οι Γάλλοι μόνον 60 εκατομ. δραχμές (!) και ακολούθησε η προσπάθεια του Δήμου επί Μπουτάρη πρόσφατα στο πλαίσιο του εορτασμού των “100 χρόνων ελεύθερη Θεσσαλονίκη” οι οποίες “ναυάγησαν” λόγω έλλειψης προϋπολογισμού. Για το ίδιο θέμα, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει κάνει πολλές φορές το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης απαιτώντας την επιστροφή των περίτεχνων αγαλμάτων στην πόλη απ’ όπου εκλάπησαν!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.