, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΥΡΙΖΑΙος υπουργός ξεσπά: «Η κυβέρνηση πρέπει να μάθει να…κυβερνά!»

giannis-panousis-660x495
(ΦΩΤΟ: Σάββας Αυγητίδης) Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί  αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «πρέπει να μάθει να κυβερνά».
«Υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν καλή δουλειά-δεν τους “καίω” όλους-, όμως οι πιο πολλοί “διαπραγματεύονταν”, ενώ δεν ήταν δικιά τους δουλειά» λέει σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.
Ο ίδιος αναφέρει ότι «η Αριστερά έχει κάποιες ιδεοληψίες», εξηγώντας ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχει ακτιβισμός. «Υπάρχουν υπουργοί που καλούν το λαό στην πλατεία για να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης. Ως κίνημα μπορείς να πεις τα πάντα. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να κυβερνήσει με δομές δημοκρατίας και κράτους» τονίζει.
Ερωτώμενος για τη θέση του στο υπουργείο ο… αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δηλώνει ενθουσιασμένος «στο βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος».
«Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο» προσθέτει.
Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου τη χαρακτηρίζει «συγκρουσιακό χαρακτήρα» και σχολιάζει: «Θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω- όποιος το νομίζει την πατάει».
Τέλος, για το μεταναστευτικό τονίζει ότι από την άνοιξη έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε ένα εκατομμύριο μετανάστες. «Πεντακόσιες χιλιάδες δηλωμένους και άλλους τόσους παράνομους. Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή».
Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά: «Με αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».
Πηγή:in.gr
Δείτε περισσότερες εικόνες του Σάββα Αυγητίδη στο http://e-photopress.blogspot.gr/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.