, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πριν από λίγο: Mεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Ρόδο!

thumb_640
Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική περιοχή κοντά στον Άγιο Σουλά στην Ρόδο.
Επί τοπου σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ενώ μεγάλη είναι και η αντίστοιχη κινητοποίηση απο τις εθελοντικές ομάδες, τους ιδιώτες, τον Δήμο και την Περιφέρεια.
Η φωτιά ξεκίνησε κοντά από τον δρόμο, σε μικρή απόσταση απο το εργοτάξιο “μπετά Καλλιβούρη” στην περιοχή και έχει κατεύθυνση προς το συμπαγές δάσος του Αγίου Σουλά.
Πριν από λίγο, ζητήθηκε και η συνδρομή του ειδικού πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο θα ξεκινήσει ρίψεις πάνω από το μέτωπο της Φωτιάς.
Μιλώντας πριν από λίγο στην ΡΟΔΙΑΚΗ, ο κοινοτάρχης Σορωνής κος Αντώνης Σαββάκης, χαρακτήρισε το μέτωπο της φωτιάς επικίνδυνο καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο αν ξεφύγει προς το δάσος, να μην μπορεί πλέον να ελεγθεί.
Την ίδια διαπίστωση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Ρόδου και πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κος Αγαπητός Πάλλας, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο τώρα που η φωτιά βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της, να υπάρξει ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης και από εναέρια μέσα.
Το μόνο θετικό γεγονός όπως σημείωσε είναι ότι στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι γεγονός που διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις.
Στο μέτωπο της φωτιάς, επιχειρούν αυτή την ώρα 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και 4 της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Πηγή :rodiaki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.