, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δείτε πως θα φτιάξετε οδοντόκρεμα από… σοκολάτα!

σοκολατα
Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σοκολάτα για να επαναφέρετε τα επίπεδα μετάλλων στο σμάλτο των δοντιών σας και να περιορίσετε την πιθανότητα οδοντικών κοιλοτήτων;
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Tulane στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι η σκόνη κακάο περιέχει ένα εκχύλισμα, το οποίο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό και από το γνωστό συστατικό κάθε οδοντόκρεμας, το φθόριο, στην καταπολέμηση της βλάβης στα δόντια.
Συνέκριναν το εκχύλισμα κακάο έναντι του φθορίου ως προς την επίδρασή τους στην επιφάνεια της αδαμαντίνης των δοντιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που βούρτσιζαν τα δόντια τους με οδοντόκρεμα από εκχύλισμα κακάο δύο φορές την ημέρα για μία εβδομάδα είχαν “100% επαναφορά των μετάλλων στα δόντια τους”, τα οποία ήταν πιο υγιή και σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκε και διόρθωση ήδη υπαρχόντων προβλημάτων (μικρών κοιλοτήτων κλπ).
Όπως ανέφεραν σε σχετικό δελτίο τύπου οι ερευνητές: “Η σύγκριση με τις οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο (με τυπική περιεκτικότητα 5.000 μέρη ανά εκατομμύριο) επικυρώνει ότι το Rennou (εκχύλισμα κακάο) είναι πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές από το φθόριο, το οποίο μπορεί να είναι τοξικό σε περίπτωση κατάποσης”.
Οι κόκκοι κακάο περιέχουν τανίνες, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, καθένα από τα οποία είναι ένα είδος ισχυρού αντιοξειδωτικού, που ωφελεί το στόμα και τα δόντια σας. Η θεοβρωμίνη βοηθά να σκληρύνει το σμάλτο των δοντιών, κάνοντας τα δόντια λιγότερο επιρρεπή στη φθορά.
Δείτε πώς θα φτιάξετε οδοντόκρεμα από σοκολάτα που είναι καλύτερη και από εκείνες με φθόριο:
Συστατικά:
-2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
-4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου
-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο (βιολογικό)
Παρασκευή:
Συνδυάστε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε τα μέχρι να έχετε την υφή οδοντόκρεμας που θέλετε. Αποθηκεύστε την πάστα σε ένα δοχείο με καπάκι όπως, αλλιώς η μαγειρική σόδα μπορεί να απορροφήσει οσμές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.