, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"θα πω σε Ντόρα, Βενιζέλο και Καραμανλή να πάνε σπίτια τους!"

leventis copy
Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη
Δηλώνει πως από τότε που η Ένωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή ένα εικοσιτετράωρο δεν του φτάνει. Τα… ρουσφέτια ή αλλιώς αιτήματα  πριν καλά καλά «στεγνώσει το μελάνι» των αποτελεσμάτων των εκλογών της περασμένης Κυριακής έχουν ξεκινήσει να… στέλνονται προς το γραφείο του από ψηφοφόρους ή μέλη του κόμματος, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα αυξήθηκαν κατά είκοσι χιλιάδες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης (συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός), επιμένει να διατηρεί ακόμα και τώρα που έχει γίνει… persona grata το κινητό του τηλέφωνο αναρτημένο στην επίσημη σελίδα του κόμματος γιατί όπως λέει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην Karfitsa θέλει ακόμα και το μικρότερο στέλεχος του κόμματός του να μπορεί να μιλάει απευθείας με τον αρχηγό για να μην εμφανιστούν… «παραγοντίσκοι» και να αποφευχθούν… συνωμοσίες εντός κόμματος. Αποκαλύπτει επίσης τι θα πει στην Ντόρα Μπακογιάννη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πάνο Καμμένο μόλις τους δει στο Ναό της Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, οπότε και θα ορκιστεί, ενώ προτείνει και αλλαγή του ονόματος της Θεσσαλονίκης!
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που έχει να μπει στη Βουλή ως επισκέπτης περίπου είκοσι χρόνια (πήγαινε εκεί για ιατρικές εξετάσεις) αφιερώνει για ακόμα μια φορά τη νίκη του κόμματός του και την είσοδο αυτού στη Βουλή στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι τον στηρίζουν διαχρονικά. Αισθάνεται δικαιωμένος για τις μάχες που δίνει περίπου τρεις δεκαετίες τώρα μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Θα έρθω σύντομα στη Θεσσαλονίκη. Οι βουλευτές οι εννιά που εκλέξαμε ανήκουν στη Θεσσαλονίκη. Δεν ανήκουν ούτε στην Καβάλα, ούτε στην Κεφαλονιά, ούτε στην Χαλκίδα. Ανήκει αποκλειστικά σε εσάς» λέει ο κ. Λεβέντης.
«Είμαι αιχμάλωτος. Καθημερινά μαζεύονται χίλια άτομα έξω από τα γραφεία μας. Άλλοι για να μας συγχαρούν και άλλοι για να μας πουν να τους… θυμηθούμε» σχολιάζει ο κ. Λεβέντης λίγες ημέρες μετά την νίκη του στις εκλογές. «Έρχονται άνεργοι και φτωχοί. Μου ζητάνε λεφτά, να τους βγάλω εισιτήρια. Αν είναι τα αιτήματα των δυνατοτήτων μου τα κάνω. Εάν είναι πάνω από τις δυνάμεις μου τους λέω… αργότερα» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ξεκαθαρίζει πως όποιος του ζητήσει… ρουσφέτι θα τον στείλει στους προέδρους τον παλιών κομμάτων, «στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία» όπως λέει χαρακτηριστικά. «Δέχομαι ρουσφέτια γενικού χαρακτήρα. Να συζητήσουμε για παράδειγμα για τη φτώχια, το μετρό, τις υποδομές. Όποιος έρθει και μου πει να τον βάλω στη ΔΕΗ θα τον διώξω» υποστηρίζει.
Τα συγχαρίκια
Ποιοι «επώνυμοι» όμως τον πήραν τηλέφωνο για να τον συγχαρούν το βράδυ των εκλογών; «Μόνο ο Τζιτζικώστας με πήρε. Κανείς άλλος. Ο Περιφερειάρχης με πήρε στις 11 το βράδυ και μου είπε ότι ήταν σπουδαία νίκη και νίκη της Θεσσαλονίκης. Κανένας άλλος δεν με πήρε. Δεν πρέπει να χάρηκαν. Άμα χαιρόντουσαν, θα έπαιρναν. Βέβαια είχα δει τον Φίλη στο δρόμο την ημέρα των εκλογών και μου είπε “άντε, άντε τώρα θα βλεπόμαστε κάθε μέρα”» λέει ο κ. Λεβέντης. Μιλώντας στην Karfitsa σχολιάζει πως η πρώτη πρόταση νόμου που θα καταθέσει το κόμμα του στη Βουλή θα είναι να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200. «Αυτό είναι εφικτό χωρίς τροποποίηση του Συντάγματος. Θα ζητήσω επίσης η θητεία των βουλευτών να μην ξεπερνά τα δώδεκα χρόνια. Θα ζητήσω επίσης τη μείωση όλων των μισθών των βουλευτών, του Πρωθυπουργού, των Μητροπολιτών και του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά 50%» λέει.
«Να μου πει συγνώμη ο Μπουτάρης»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων όμως έχει σχέδια και για τη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται να προωθήσει μέσα από τη Βουλή πλέον και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της. Πρώτα όμως θέλει να της αλλάξει όνομα. «Θα ζητήσω ο δήμος να ονομαστεί Ιερά Πόλις της Θεσσαλονίκης» υποστηρίζει ο Βασίλης Λεβέντης. «Θα ζητήσω επίσης από τον Μπουτάρη να μου ζητήσει συγνώμη επειδή με είπε γέρο. Θέλησε να στηρίξει τον Τσίπρα κατά μη έντιμο τρόπο. Με τον Μπουτάρη σκοπεύω να συναντιέμαι τακτικά για να λυθούν τα προβλήματα του δήμου. Είμαι καταδικασμένος να είμαι και φίλος και να συνεργάζομαι μαζί του» αναφέρει.
Ποιος είναι όμως ο στόχος του για τις επόμενες εκλογές; «Η Ένωση Κεντρώων θα είναι τουλάχιστον δεύτερο κόμμα. Το κόμμα μας θα είναι η απάντηση στη Χρυσή Αυγή. Η Δημοκρατία άλλωστε νικάει εύκολα τους φασίστες. Δίνουμε απάντηση στα προβλήματα της χώρας και γι’ αυτό οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και θα γίνουμε δεύτερο κόμμα» λέει. Χαρακτηρίζει επίσης «κεντροκάπηλους» την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Δεν τους θεωρώ κεντρώο χώρο» αναφέρει νέτα σκέτα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζητά επίσης μέσω της Karfitsa να μην δίνεται κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. «Να δίνουν γραφεία, έντυπα, χρόνο στην τηλεόραση. Όχι λεφτά» προτείνει. Τι απαντά όμως σε όσους υποστηρίζουν πως τόσα χρόνια τον στηρίζουν… συμφέροντα; «Σε εμένα θα έρθουν τα συμφέροντα; Θα πάνε εκεί που μπαίνουν υπογραφές. Στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία» υπογραμμίζει.
Προσλήψεις με… opengov
Ο Βασίλης Λεβέντης τις τελευταίες ώρες, όπως αποκαλύπτει γίνεται αποδέκτης εκατοντάδων βιογραφικών σημειωμάτων από ανθρώπους που θέλουν να συνεργαστούν μαζί του. «Πάνω από όλα θα πρέπει αυτοί που θα δουλέψουν για εμάς να είναι έντιμοι», λέει. Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν θα δεχτεί να έχει αστυνομική προστασία και θα «βαδίζει στους δρόμους όπως περπατά τώρα. Τα γραφεία βέβαια επειδή μπαίνουν κάθε μέρα  χίλιοι άνθρωποι θα προστατεύονται».
Μάλιστα λίγες ώρες πριν ορκιστεί βουλευτής υπόσχεται: «Επανάσταση σε όλα. Σεβασμός στο λαό. Θα πω στην Ντόρα έκανες ότι έκανες άσε να μπει και κάποιος άλλος στη Βουλή. Θα πάω στον Παυλόπουλο και θα του πω “τον μισό σου μισθό θα τον δώσεις φίλε”. Στον Κώστα Καραμανλή θα πω να πάει σπίτι του. Και στον Βενιζέλο. Στον Τσίπρα θα πω ότι κακώς έκανε κυβέρνηση με τον Καμμένο που είναι ακροδεξιός. Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει» καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.