, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με υπονόμευσαν στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω… λίστας!

mitropoulos
Λίγες ώρες πριν από την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στη Βουλή, ο πρώην αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος εξέφρασε δύο ειδών βεβαιότητες: αφενός ότι τον υπονόμευσαν «υπηρεσιακοί παράγοντες», αφετέρου ότι θα ενταχθεί στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έδωσε συνέχεια στις καταγγελίες, αποκλιμακώνοντας όμως την αντιπαράθεσή του με τον Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο «φωτογράφισε» την Κυριακή ως το πρόσωπο που δρομολόγησε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του.
Μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Σπίρτζη ότι εμπλέκεται, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε ότι η υπονόμευσή του έγινε από «υπηρεσιακούς παράγοντες» και όχι από πολιτικά πρόσωπα. Χαρακτήρισε τον κ. Σπίρτζη «αγαπητό φίλο» του και αρνήθηκε πως τον κατονόμασε στην καταγγελία του ενώπιον της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει συμβεί με παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεσή μου» δήλωσε, προσθέτοντας μάλιστα πως όλοι θα εκπλαγούν από τις αποκαλύψεις που θα κάνει.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε εκ νέου βέβαιος πως θα συμπεριληφθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
«Θα αποδείξω ότι δεν υπάρχει ηθική, κομματική, νομιμοποιητική βάση αποκλεισμού μου», σημείωσε, προσθέτοντας πως θεωρεί «αδιανόητο» ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποκλείσει με βάση αυτά που σήμερα θα αποδείξει.
Με το γάντι χτύπησε τον κ. Μητρόπουλο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
«Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης [Μητρόπουλος] επί επτά μήνες, καθημερινά, μέσω των μέσων ενημέρωσης, έπαιρνε αποστάσεις από την οποιαδήποτε πολιτικά κίνηση της κυβέρνησης» δήλωσε στο MEGA ο κ. Βούτσης.
Τόνισε, δε, πως στην περίπτωση του κ. Μητρόπουλου δεν είδε τα ενοποιητικά στοιχεία που απαιτούνται για να υπάρχει μια πετυχημένη σύγκλιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και προσώπων από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.
Στη συνέντευξη Τύπου στη Βουλή στις 11:00 αναμένεται να είναι παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.