, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπουργούς που έχουν «κολλήσει» ένσημα θέλει το ΠΟΤΑΜΙ…

potami2 (4)του Βαγγέλη Στολάκη
Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα την νέα παραλία αυτής, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για «ρουσφέτια του κ. Σκουρλέτη ο οποίος ελέγχεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης», και χαρακτήρισε την ΝΔ «παλιό». Ο κ. Θεοδωράκης είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση με τους «ακροδεξιούς» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
Ζήτησε επίσης: Κατάργηση του τέλους, επιτηδεύματος, την απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, αποκρατικοποιήσεις με διαφάνεια, αναθεώρηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δίνονται στους αγρότες, δημιουργία πρότυπων σχολείων ε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και μη κρατικά πανεπιστήμια. Εντύπωση προκάλεσε η πρότασή του για υπουργοποίηση ανθρώπων που θα έχουν «κολλήσει» τουλάχιστον πέντε χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα ή στον δημόσιο τομέα στον οποίο προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ.
Ο κ. Θεοδωράκης απάντησε επίσης σε ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων της πόλης, αφού ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αποφάσισε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πόλη να συμπεριλάβει και ένα «άτυπο» ντιμπέιτ. «Δεν πιστεύω στους τεχνοκράτες αλλά στους τεχνοκράτες πολιτικούς. Πρέπει να βρούμε πολιτικά μυαλά που θα έχουν δουλέψει στην κοινωνία» είπε ο κ. Θεοδωράκης σε ερώτηση εάν σκοπεύει το «Ποτάμι» να συμμετέχει σε συγκυβέρνηση ποιους θα επιλέξει: τεχνοκράτες ή πολιτικά πρόσωπα.
Ο κ. Θεοδωράκης «ανέβασε» τους αντιπολιτευτικούς τόνους λέγοντας πως ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖα εκφράζουν κάτι το καινούριο και είπε πως σε περίπτωση που συγκυβερνήσει με τον νικητή των εκλογών θα θέσει τους δικούς του όρους. «Τους προκάλεσα από την πρώτη ημέρα. Τους είπα καθίστε να συνεννοηθούμε και φέρτε νόμο που να ρυθμίζει το θέμα της τηλεόρασης. Δεν βρήκαν χρόνο να φέρουν το νόμο για να εκβιάζουν τις τηλεοράσεις. Δεν είμαστε κανενός γιατί πάντα στη ζωή χτίζαμε μόνοι μας την καριέρα μας» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν εκφράζει την παλιά… ολιγαρχία. «Αυτοί που έχουν στα χέρια τους όλο το σύστημα θα είχαν βρει εάν είχα πάρει μια δραχμή από το δημόσιο» συμπλήρωσε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με τον αντιδήμαρχο και υποψήφιο βουλευτή του «Ποταμιού» Σπύρο Πέγκα, οι βουλευτίνες της Α’ και Β’ Περιφέρειας Χριστίνα Ταχιάου και Κατερίνα Μάρκου, στελέχη και υποψήφιοι των εκλογών του Ιανουαρίου.
potami (1)
karfitsa.gr
potami (3)
potami (4)
potami (5)  potami2 (2)  potami2
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.