, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Αφού οι Βρυξέλλες δεν απαιτούν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ας το καταργήσει η υπηρεσιακή"

φλαμπουραρης
Στο 23% του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση  αναφέρθηκε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι  «από τη στιγμή που είπαν οι Βρυξέλλες ότι δεν το απαιτούν, ας το καταργήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι έτοιμη από τους κ. Μπαλτά και Αλεξιάδη».
Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν ήταν παρών στη διαπραγμάτευση για τον ΦΠΑ και μπορεί «στις 17 ώρες που έπεφταν μέτρα εκατέρωθεν, να είχαν πάθει και οι δύο πλευρές βέρτικο».
Επίσης, ευθύνες στον πρώην σύντροφο και νυν επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι έριξε την κυβέρνηση επιρρίπτει με τις δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε ότι «έριξε την κυβέρνηση. Δεν ξέρω τι έπαθε ο Παναγιώτης. Ήταν πάντα παρά τω προέδρω.  Αυτό το “παρά” σημαίνει ότι καταλαβαίνει όλες τις τρικλοποδιές που έχει η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής».
Aναφορικά  με τις μετεκλογικές συνεργασίες δήλωσε ότι: «Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που έχει στο μεδούλι της τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.Δύναμη τέτοια θεωρώ τη ΝΔ», αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο συνεργασιών με άλλα κόμματα από το χώρο του κέντρου.
«Ο κόσμος θα εκτιμήσει ότι δώσαμε μια μάχη. Δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε τα πάντα, ίσως ήταν μια υπερεκτίμηση, αλλά δεν είπαμε ψέματα», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.
«Κερδίσαμε ότι θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. Αν δεν ξεκινήσει η απομείωση του χρέους δεν υπάρχει φως για την ελληνική οικονομία και οι άλλες κυβερνήσεις έλεγαν ότι είναι βιώσιμο», πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.