, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλλαγές για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

ypoik 11newΠαράταση στην παράταση έδωσε στις επιχειρήσεις του κλάδου της εκπαίδευσης η γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου προκειμένου να προσέλθουν στην εφορία και να υποβάλουν τη δήλωση υπαγωγής στο καθεστώς του ΦΠΑ.
Έτσι, η προθεσμία για τη δήλωση μετάταξης, μετατίθεται για τις 16 Οκτωβρίου ενώ από το υπουργείο Οικονομικών δεν αποσαφηνίζεται αν θα υπάρξει τελικώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το θέμα ή όχι.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η ΓΓΔΕ προαναγγέλλοντας τη νέα έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα τροποποιείται η χθεσινή εγκύκλιος (ΠΟΛ 1193/2015) έχει ως εξής:
Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία η ημερομηνία της 8ης Σεπτεμβρίου 2015 της ΠΟΛ 1193/2015 που αφορά το χρόνο δήλωσης μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μετατίθεται στις 16 Οκτωβρίου 2015.
Η μετάθεση αυτή κρίθηκε αναγκαία κατόπιν σχετικών αιτημάτων των φορέων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των εν λόγω επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.