, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νεαρή και μαροκινής καταγωγής η υπουργός Εργασίας στη Γαλλία!(ΦΩΤΟ)

miriame-el-komriO πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αιφνιδίασε, τοποθετώντας τη «Βενιαμίν» της γαλλικής κυβέρνησης, Μιριάμ Ελ Κομρί, στο υπουργείο Εργασίας, σε μια θέση – κλειδί για τον σοσιαλιστή ηγέτη, ο οποίος έχει συνδέσει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο το 2017 με τη μείωση της ανεργίας.
Ηλικίας 37 ετών και ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό, η κ. Ελ Κομρί δεν κατείχε παρά μια δευτερεύουσα θέση στο υπουργικό συμβούλιο, αυτή της υφυπουργού αρμόδιας για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στις πόλεις, στην οποία είχε διοριστεί τον Αύγουστο του 2014.
Ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, το θέμα της απασχόλησης έχει αναχθεί σε στρατηγικής σημασίας ζήτημα για τον Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου έχει κατακρημνιστεί λόγω και της αποτυχίας του έως σήμερα «να αντιστρέψει τα ποσοστά ανεργίας», κάτι που είχε υποσχεθεί λίγο μετά την εκλογή του το 2012.
Η ανεργία άλλωστε αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους Γάλλους, ενώ ο αριθμός των πολιτών που αναζητούν εργασία παραμένει σε επίπεδα- ρεκόρ, περίπου στα 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
«Λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου το μερίδιο της ευθύνης μου. Να υπολογίζετε στην αγωνιστικότητά μου και την αποφασιστικότητά μου», έγραψε η Μιριάμ Ελ Κομρί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, λίγο μετά το διορισμό της.
Η νέα υπουργός «ενσαρκώνει τη νεότητα, μία νέα γενιά και την ανανέωση», επισήμανε το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι η νεαρή πολιτικός, η οποία εκλέγεται σε λαϊκή συνοικία του Παρισιού, «γνωρίζει τέλεια την εργατική πολιτική στην πράξη».
Η κενρτροδεξιά αντιπολίτευση επέκρινε αντιθέτως την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας της κ. Ελ Κομρί, «ένα κακό σημάδι για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την ανεργία», σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικανούς του πρώην προέδρου της χώρας, Νικολά Σαρκοζί.
Γεννηθείσα το 1978 στο Ραμπάτ, με πατέρα Μαροκινό έμπορο και μητέρα Γαλλίδα δασκάλα από τη Βρετάνη, η Μιριάμ Ελ Κομρί διαδέχεται έναν στενό συνεργάτη του Γάλλου προέδρου, τον Φρανσουά Ρεμπσαμάν, που ανέλαβε εκ νέου τα καθήκοντα του δημάρχου της Ντιζόν, που κατείχε πριν εισέλθει στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.