, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι… μπαίνουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης;

pasok-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Την ερχόμενη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση αναμένεται να παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ σε Α και Β Θεσσαλονίκης και μαζί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της νομαρχιακής επιτροπής, «επετειακή» σύμφωνα  τα «πράσινα» στελέχη αφού με αυτόν τον τρόπο η Νομαρχιακές επιτροπές των δυο περιφερειών του νομού αποφάσισαν να γιορτάσουν την «γενέθλια» ημέρα του Κινήματος, την 3η του Σεπτέμβρη.
Μια ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει συνάντηση σε χώρο που θα του παραχωρηθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης,  εξετάζεται να του δοθεί είτε αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας είτε η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου, με τους υποψηφίους της Α και Β Θεσσαλονίκης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως μέχρι στιγμής… αφήνει πίσω την όποια εσωκομματική αντιπαράθεση είχε με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και μπαίνει στη μάχη των εκλογών για το κόμμα. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το Σάββατο θα «ανέβει» στην πόλη μαζί με τους στενούς του συνεργάτες και θα οργανώσουν την προεκλογική εκστρατεία σε επίπεδο πόλης.
Την ίδια ώρα, οι δυο γραμματείς της πόλης, Χρόνης Μακρίδης και Γιάννης Κυανίδης σβήνουν και γράφουν ονόματα στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια σε Α και Β Περιφέρεια που θα παρουσιαστούν και επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα.
Μεγάλες αλλαγές στις λίστες σε σχέση με τα ψηφοδέλτια του περασμένου Ιανουαρίου δεν αναμένεται να υπάρξουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σειρά της λίστας θα πραγματοποιηθεί με βάση την σταυροδοσία που έλαβε ο κάθε υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Η πρώτη πεντάδα δεν θα αλλάξει. Τροποποιήσεις ενδεχομένως, σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξουν στις πιο κάτω θέσεις αφού το «πράσινο» ψηφοδέλτιο ή αλλιώς «Δημοκρατική Παράταξη» θα περιλαμβάνει και στελέχη της ΔΗΜΑΡ μετά την συμπαράταξη που αποφάσισαν Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Επικεφαλής της λίστας θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και θα ακολουθήσει ο Αντώνης Σαουλίδης.
Όπως πληροφορείται το karfitsa.gr μέχρι στιγμής τρεις υποψήφιοι του περασμένου Ιανουαρίου δήλωσαν πως επιθυμούν να αντικατασταθούν από άλλους… συντρόφους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σε αυτές τις εποχές δύσκολα θα παραιτηθούν από την εργασία τους για να επιστρέψουν μετά τις εκλογές κάτι που πρακτικά σημαίνει απώλεια τριών ίσως και τεσσάρων μισθών.
Ωστόσο, οι αντικαταστάτες τους ήδη βρέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης θα «φιγουράρουν» τα ονόματα των: Νίκου Μαρουφίδη, Ανδρέα Κατσαρού και Ρόζας Εδιάρογλου, οι οποίοι έχουν ήδη δώσει τα χέρια με τους «πράσινους» παράγοντες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.