, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Να προσκομίσει το έγγραφο για τα υποβρύχια ή να εγκαταλείψει…"

o-meimarakis-νδ
Για «ψέματα», «επικαλούμενος έγγραφα που δεν κατέχει» κατηγόρησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη Δευτέρα στο Star, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των υποβρυχίων λέγοντας ότι «ο εισαγγελέας είπε πως μετά από έρευνα δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για Μεϊμαράκη».
Χθες το βράδυ, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ είτε να προσκομίσει σήμερα το έγγραφο αυτό που αφορά αυτήν τη δικογραφία ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα. «Δεν μπορεί να διεκδικεί τη πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, επικαλούμενος μάλιστα έγγραφα τα οποία δεν κατέχει», συμπλήρωσε.
Επισήμανε, επιπλέον, ότι ο ίδιος την υπόθεση αυτή την έφερε σε σχέση με την κ. Κωνσταντοπούλου και την πορεία των υποθέσεων διαφθοράς στη Βουλή.
«Έξι εισαγγελείς, και συγκεκριμένα δύο στρατιωτικοί εισαγγελείς, τρεις εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς και δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, έχουν διαπιστώσει κατόπιν διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίστηκε, 4.000 σελίδων, αξιόποινες πράξεις που εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και μάλιστα, με βαριές κατηγορίες, που είναι απιστία σε βάρος του Δημοσίου και επιβαρυντικές περιστάσεις, που αναφέρονται σε καταχραστές του δημοσίου» είπε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε ότι όλα αυτά τα στοιχεία τα καταθέτει στην ΕΡΤ. «Αύριο θα είναι στην ΕΡΤ ο κ. Μεϊμαράκης. Οφείλει να φέρει τα έγγραφα τα οποία λέει», τόνισε.
Διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αυτά είναι των αρμοδίων υπηρεσιών και επισήμανε ότι «όταν εμπλέκονται υπουργοί, η εισαγγελία σταματάει την έρευνα και στέλνει την υπόθεση στη Βουλή για να πάρει άδεια».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.