, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η ευκαιρία της Νέας Δημοκρατίας

karamanlis-new-660370Του Νικολάου Καραμανλή
Όλοι μιλάνε για το εκλογικό θρίλερ που θα παιχτεί σε αυτές τις εκλογές. Αν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ που θα κόψουν πρώτοι το νήμα της κάλπης. Όμως, το πραγματικό θρίλερ και οι εφιαλτικές ημέρες θα έλθουν μετά την εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικό αυτού είναι και η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδη, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Όπως είπε, τα χρέη προς το Δημόσιο το 2009 ήταν περίπου 30 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 90 δισ. και ο λογαριασμός ανεβαίνει.
Θέλω να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη, αν χαλάω τη σούπα των κρατικιστών «συντρόφων» και τη νιρβάνα των συνδικαλιστών και των «ανήλικων» συνταξιούχων, αλλά μετά τις εκλογές είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα, που μέχρι τώρα πορεύεται στα χνάρια μιας σοβιετικής μπανανίας. Η οικονομία, αν δεν μετασχηματιστεί άμεσα, θα «σκάσει» κάτω από το βάρος του ιδεοληπτικού αριστερού κρατισμού. Θα πνιγεί από τους φόρους και, την ίδια ώρα, θα συνεχίσει ο αποδεκατισμός του ιδιωτικού τομέα που ήδη μετράει εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους.
Η «βροχή» νέων φόρων, που έφερε η αναποτελεσματική και ανεύθυνη διαπραγμάτευση της απελθούσας κυβέρνησης, οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες, εκ νέου, προ αδιεξόδων. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να στηρίζεται ένα πρόγραμμα προσαρμογής σε μη ρεαλιστικούς στόχους. Δεν μπορεί να στηρίζεται σε δυσβάσταχτους φόρους που απευθύνονται σε μία φοροδοτική ικανότητα ανύπαρκτη, φανταστική, παραβλέποντας την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Χωρίς ρευστότητα, εξωστρέφεια και επενδύσεις δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Αν αυτά δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη, όλα τα σχέδια θα αποτύχουν παταγωδώς.
Και αν δεν το καταλαβαίνουν τώρα οι πολιτικοί μας, θα το καταλάβουν όταν θα καταρρεύσουν οριστικά τα έσοδα του κράτους. Τότε, δυστυχώς, θα είναι αργά. Είναι τουλάχιστον αστείο οι Συριζο-ανελ να ζητάνε και πάλι την ψήφο του λαού. Να θέλουν να μας… ξανασώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Κακά τα ψέματα! Για να σωθεί ο τόπος, χρειάζεται να καταργήσει δημόσιους φορείς, να καταργήσει γραφειοκρατικές διαδικασίες και να περικόψει δραστικά τους φόρους. Χωρίς τέτοιες κινήσεις δεν υπάρχει σωτηρία ούτε και αναπτυξιακά βιώσιμη διέξοδος.
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα καινούργιο πολιτικό αφήγημα. Διαφορετικό από τον παραδοσιακό κρατισμό της Αριστεράς. Που θα αντιστρατεύεται την καταστροφική πολιτική των πελατειακών σχέσεων και του κράτους-πατερούλη. Η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει τα φόντα να παίξει αυτόν τον ρόλο, αλλά δεν έχει χρόνο για καθυστερήσεις. Η δουλειά που έχει μπροστά της η κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ είναι τεράστια. Πρωτίστως, όμως, πρέπει να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία για τη δυναμική των αγορών και την καταστρεπτική παρουσία του κράτους. Δεν θα είναι εύκολο. Είναι, όμως, αναγκαίο…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.