, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο κ. Τσίπρας ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει για… πρώτη φορά»

kuriakos-mitsotakis
Δριμεία κριτική στον Αλ. Τσίπρα άσκησε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή παράδειγμα προς αποφυγήν σε οποιαδήποτε εκλογική αντιπαράθεση γίνεται στην Ευρώπη».
«Ο κ. Τσίπρας δεν κυβέρνησε επτά μήνες, ασχολήθηκε με τη διαπραγμάτευση και έφερε ένα οικτρό αποτέλεσμα. Τώρα ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία να κυβερνήσει για πρώτη φορά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Εξέφρασε επίσης τις «σοβαρές αμφιβολίες» του για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει –εφόσον εκλεγεί- το πρόγραμμα, καθώς –όπως παρατήρησε – «πρώτον  δεν το πιστεύει και δεύτερον δεν έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να το εφαρμόσει».
Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ακόμη πως ο κ. Τσίπρας την επόμενη των εκλογών θα έχει να διαχειριστεί μια καινούργια εσωκομματική αντιπολίτευση, αφού «οι ‘53’ καραδοκούν».
Εκτίμησε στη συνέχεια ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές θα είναι αρκετά υψηλότερο από το ποσοστό που έλαβε τον Ιανουάριο του 2015 και ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ χαμηλότερο.
Τέλος δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, αν και όπως είπε, ίσως αυτό να μην είναι πολύ εφικτό με βάση αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο, κατέληξε, «η πραγματικότητα του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να μας κάνει να επαναξιολογήσουμε αυτά που λέγαμε προεκλογικά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.