, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Οι… μετανάστες εκτόξευσαν τα ποσοστά αποχής"!

 
εκλογές, φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΤης Έλενας Καραβασίλη / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της κάλπης, ο… «νικητής» της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης ήταν η αποχή με το ποσοστό να φτάνει στο 44,1% όπου σχεδόν ένας στους δύο εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δεν πήγε να ψηφίσει.
Το αυξημένο κόστος μετακίνησης σε απομακρυσμένες περιοχές (καθότι η διέλευση των διοδίων τελικά δεν ήταν δωρεάν), αλλά και η απαξίωση της εκλογικής διαδικασίας, μοιάζουν να είναι οι λόγοι που η αποχή που καταγράφηκε στις χθεσινές κάλπες, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ σε βουλευτικές εκλογές.
Όλα τα ρεκόρ όμως «έσπασε» η Φλώρινα όπου το 66,7% των ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες! Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο βέβαια, κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν είναι η αιτία που «έδιωξε» τον κόσμο από τις κάλπες.
Ο κ. Βοσκόπουλος εξηγεί πως, «το αυξημένο ποσοστό αποχής οφείλεται στο γεγονός ότι, μπορεί όλος αυτός ο κόσμος να είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια, όμως πλέον δε μένει εδώ. Έχουμε πάρα πολλούς μετανάστες που έχουν φύγει εδώ και κάποια χρόνια στη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά για δουλειά. Επίσης τα παιδιά τους έχουν πάρει ελληνική υπηκοότητα, έχουν δηλαδή το δικαίωμα ψήφου, όμως δε ζουν στην Ελλάδα. Εφόσον έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και είναι εγγεγραμμένοι στο δήμο μας, αυτά τα ποσοστά αποχής δε μπορούν να αλλάξουν», καταλήγει.
ΕΚΛΟΓΕΣ 20ης Σεπτεμβρίου , φωτο Σάββας Αυγητίδης
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.