, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Κυβέρνηση τετραετίας και μεταρρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις"

 
 
agora1 (11)
της Γιώτας Ρουμελιώτη
Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα βλέμματα όλων στρέφονται στα έργα και όχι στα λόγια. Στις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε βασικούς και καίριους τομείς, όπως είναι οι επιχειρήσεις και ο χώρος της αγοράς που κυριολεκτικά “αναστενάζει” τους τελευταίους μήνες καθώς η επιβολή των capital controls “φρέναρε” εντελώς την κίνηση ρευστότητας.
ΑΘ. ΣΑΒΒΑΚΗΣ
Όπως δηλώνει στο Karfitsa.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος(ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, αυτό που είναι το ζητούμενο για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι μια κυβέρνηση τετραετίας η οποία θα εξασφαλίσει την σταθερότητα στον τόπο, σε συνδυασμό με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. “Ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας από τη νέα κυβέρνηση αναμένει να εξασφαλίσει την πολυπόθητη για τον τόπο πολιτική σταθερότητα. Και τούτο διότι τίποτε πραγματικά δεν μπορεί ν΄ αλλάξει στη χώρα, αν η νέα Κυβέρνηση δεν είναι Κυβέρνηση τετραετίας. Επιπλέον, κεντρικό ζητούμενο για τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεί ο συνδυασμός κυβερνητικής σταθερότητας με την προσήλωση της νέας κυβέρνησης στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν τη χώρα ξανά στην ανάπτυξη”.
Ο κ. Σαββάκης επίσης επισημαίνει ότι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι-μεταξύ άλλων- η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις. “Αναπτυξιακές πολιτικές, έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για εγχώριες και διεθνείς επενδύσεις, πρέπει, για τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΒΒΕ, ν΄ αποτελέσουν τις απαρέγκλιτες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής”, τονίζει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.