, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ηχηρά" ονόματα στο εδώλιο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

ttΕνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστούν 35 συνολικά άτομα για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ανάμεσά τους οι επιχειρηματίες Άγγελος Φιλιππίδης, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Κοντομηνάς, Περικλής Λίβας, Βίκτωρας Ρέστης, Δημήτρης Μπακατσέλος, η πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, οι Κυριάκος Γριβέας και Μαρία Βάτσικα και άλλοι.
Κατηγορούνται για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο εξέδωσε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2010 στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες των οποίων προτείνεται η παραπομπή σε δίκη.
Το βούλευμα έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Σουκαρά. Απάλλαξε μόνο τον επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου, παρά την πρόταση της εισαγγελέως για παραπομπή του.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.