, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Ν. Νικολόπουλος "βλέπει" Τζιτζικώστα για την αρχηγία…


Σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Η εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα θέμα αποκλειστικά κομματικό. Και γι’ αυτό απαντώ: Η ύπαρξη ισχυρής αντιπολίτευσης που θα αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση είναι εθνική ανάγκη και δημοκρατική επιταγή. Και επομένως το ποιος θα εκλεγεί μας αφορά όλους. Γνωρίζετε ότι έχει χάσει μέχρι σήμερα περίπου το ένα τρίτο της προ μνημονίων εκλογικής της δύναμης και επιρροής. Πιστεύω λοιπόν ότι η αυτοκριτική και η επισήμανση των λαθών του παρελθόντος έπρεπε να προηγηθούν της εκλογής νέου αρχηγού. Τώρα όσον αφορά τα πρόσωπα ασφαλώς ο καθείς έχει το δικαίωμα να διεκδικεί ότι νομίζει – και να κρίνεται.
Σήμερα όμως για μένα το κεντρικό θέμα για τη Ν.∆. είναι: Ο επανακαθορισµός της ιδεολογικοπολιτικής της ταυτότητας, ο εκσυγχρονισµός και η ανανέωση του πολιτικού της λόγου, η ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος, που θα επιτευχθεί µόνον αν συγκρουσθεί µε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, θέλει νέα πολιτικά προτάγματα που θα προκύπτουν από έναν ανοικτό δημοκρατικό διάλογο με την κοινωνία. Με δημοκρατικό διάλογο, πρέπει να αναλύσει µαζί µε τα µέλη και τα στελέχη του κόµµατος τα λάθη του παρελθόντος, μα προπαντός να ακούσει την φωνή της κριτικής εκείνων που με πόνο ψυχής απομακρύνθηκαν εξαιτίας της πολιτικής του Α. Σαμαρά, τις αιτίες της συρρίκνωσης της και στη συνέχεια να «συνθέσει» τα συμπεράσματα σε ένα νέο οδικό χάρτη παραταξιακής πορείας.
Οι ρήξεις, οι ανατροπές και οι εξελίξεις είναι αναγκαίες, ώστε ο χώρος του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού να πρωταγωνιστήσει και πάλι στον αγώνα για μία Πολιτεία που θα προοδεύει, για μία Πολιτεία που θα προστατεύει τους ανήμπορους, τους αδύναμους και όχι τους ολίγους. Για μία Πολιτεία που θα υπηρετεί το συμφέρον των πολλών. Για μία Πολιτεία ανοιχτών οριζόντων, που ξεπερνούν πλέον το στενό κομματικό πλαίσιο της Ν.Δ. και τις όποιες υποψηφιότητες για την προεδρία της. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα ξεπεραστούν σύντομα από την πραγματική ζωή και από τις θύελλες των καιρών που έρχονται.»
Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε χαρακτηριστικά ότι όσο οι παλιοί δεν θέλουν τον Τζιτζικώστα, τόσο ο κόσμος στην εκλογική μου περιφέρεια τον θέλει! Ακούστε χαρακτηριστικά τι είπε:
https://youtu.be/_UpIeCzJpnk
https://youtu.be/Y87pWXB4R7M

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.