, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΡΕΥΝΑ-Τι κοιτάει η γυναίκα σε έναν άνδρα και τι ο άνδρας στη γυναίκα

thumbnail (1)Την «συνταγή» των επιθυμητών και των απαραίτητων χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει κάποιος προκειμένου να επιλεγεί ως μακροχρόνιος σύντροφος τόσο από τους άνδρες, όσο και από τις γυναίκες αποκαλύπτει νέα μελέτη μεγάλης κλίμακας των ειδικών του Πανεπιστημίου Τσάπμαν.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν τις προτιμήσεις 28.000 ετερόφυλων εθελοντών ηλικίας 18-75 ετών, καταλήγοντας στα χαρακτηριστικά τα οποία χτυπούν για τα δύο φύλα το «καμπανάκι» του μακροχρόνιου συντρόφου.
Βάσει των αποτελεσμάτων, φάνηκε ότι οι άνδρες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση της συντρόφου τους, ενώ οι γυναίκες στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια που θα μπορούσε ο αγαπημένος τους να τους παρέχει, γεγονός που κατά τους ειδικούς παραπέμπει στα κοινά κοινωνικά πρότυπα γύρω από τα δύο φύλα. Ωστόσο, τα επιθυμητά αυτά χαρακτηριστικά και για τα δύο φύλα φάνηκε να «σβήνουν» σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Εμφάνιση για τους άνδρες, ασφάλεια για τις γυναίκες
Συγκεκριμένα, είδαν ότι το 80% των ανδρών θεωρούσε ως ιδανική μια «λεπτοκαμωμένη» και κομψή σύντροφο. Στην περίπτωση των γυναικών που έφερνε την εξωτερική εμφάνιση σε πρώτο πλάνο, το ποσοστό αυτό μειωνόταν στο 50%.
Το σταθερό εισόδημα ήταν εκείνο που αποτελούσε βασικό παράγοντα για την σύναψη σχέση από πλευράς του 97% των γυναικών, ενώ ούτε οι άνδρες εμφανίζονταν αδιάφοροι ως προς την οικονομική ανεξαρτησία της συντρόφου τους, με το 74% αυτών να την θεωρούν μάλιστα σημαντική.
Βάσει των απαντήσεων, οι άνδρες και οι γυναίκες που δήλωναν ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους εμφάνιση ήταν εκείνοι που έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση του μελλοντικού τους συντρόφου.
«Ώριμη» συντροφικότητα
Οι ερευνητές παρατήρησαν, ωστόσο, ότι όσο οι ηλικίες αυξάνονταν, οι εθελοντές έπαυαν να αναζητούν την εμφάνιση, το εισόδημα και την επαγγελματική καταξίωση στον μελλοντικό τους σύντροφο και επικεντρώνονταν περισσότερο στην συντροφικότητα.
«Γνωρίζαμε ήδη ότι οι άνδρες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνιση της μακροχρόνιας συντρόφου τους, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική ασφάλεια. Είδαμε ωστόσο, ότι πέρα από το φύλο που ήταν πολύ σημαντικό ως προς την επιλογή του συντρόφου, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ενδιαφέρονταν να βρουν έναν μακροχρόνιο σύντροφο που να είναι γοητευτικός στα μάτια του καθένα ξεχωριστά» αναφέρει ο δρ Ντέιβιντ Φρέντερικ.
«Οι ευκατάστατοι άνδρες και γενικά όσοι (άνδρες/γυναίκες) ήταν ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους εμφάνιση, θεωρούσαν την εμφάνιση του/της συντρόφου τους απαραίτητο “συστατικό”, ενώ άνδρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας έβαζαν την εμφάνιση και την οικονομική κατάσταση σε δεύτερη μοίρα κατά την αναζήτηση ενός μακροχρόνιου συντρόφου» καταλήγει ο ειδικός.
real.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.