, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ΠΑΟΚ Sports Arena υποδέχεται το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι!

ποντιακη νεολαια
Ολοκληρώνεται σήμερα η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας με ένα μεγάλο γλέντι που θα στηθεί στο κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ., με χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και με Πόντιους καλλιτέχνες οι οποίοι με τις λύρες τους θα απογειώσουν την βραδιά!
Με μια μεγάλη γιορτή του Ποντιακού Πολιτισμού με προσκεκλημένους άπαντες, Πόντιους και μη που θέλουν να δουν και να νοιώσουν από κοντά τι θα πει «ποντιακό πανοΰρ», θα κλείσει η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας (2-4/10, Θεσσαλονίκη). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΠΑΟΚ, με δωρεάν είσοδο.  
«Οι αδιόρατες ίνες που μας συνδέουν με τη γενιά των προσφύγων προγόνων μας, είναι οι μουσικές, οι χοροί και τα τραγούδια μας. Γι’ αυτό και πάντα, για εμάς του Πόντιους, όλα τελειώνουν με πανηγύρι. Πανηγύρι που δεν είναι ξεφάντωμα αλλά χαρμολύπη. Λύπη για τις ζωές που χάθηκαν, για το δράμα, για την αλησμόνητη πατρίδα μας. Χαρά που μπορούμε και συνεχίζουμε το έργο των ανθρώπων εκείνων» δηλώνει ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης, Άλκης Αναστασιάδης.
Σε ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου 2 ωρών, με το γενικό τίτλο «Μνήμης… μουσικές και χρώματα απ’ την αγκαλιά του κόσμου» χορευτικά συγκροτήματα 13 Ομοσπονδιών από όλον τον κόσμο θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια του Πόντου, δίνοντας το σύνθημα της ενότητας των απανταχού Ποντίων και μιας ταυτότητας που συνέχει την 4η γενιά των ξεριζωμένων με τη γενιά των προσφύγων από τα πάτρια εδάφη του Ευξείνου Πόντου. Τικ, Διπάτ, Τρυγώνα, Λετς Λετσίνα, Σέρρα κ.ά. αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική μουσική και χορευτική ατμόσφαιρα!
ageris_5
Δημοφιλείς Πόντιοι καλλιτέχνες με προεξάρχοντα τον Κώστα Αγέρη, που έγινε γνωστός από το τηλεοπτικό μουσικό show The Voice, η Πέλλα Νικολαΐδη, ο Αλέξης Παρχαρίδης καθώς και ο Χάρης Αθανασιάδης με τη λύρα του, θα δώσουν το ρυθμό στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ.
Το Φεστιβάλ Ποντιακού Πολιτισμού θα παρουσιάσουν ο Σωτήρης Πολύζος και η Χριστίνα Πολίτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.