, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Δεν θα πετάξω το γάλα, θα κάνω εύκολο ρυζόγαλο!»

ryzogalo
Ένα λίτρο γάλα που ήταν στο ψυγείο είχε φτάσει στην ημερομηνία λήξης του. Να το πιώ μονορούφι αποκλείεται. Να το πετάξω; Ούτε για αστείο!
Και δεν κάνω ένα… εύκολο ρυζόγαλο, σκέφτηκα και έριξα μια γρήγορη ματιά στο ίντερνετ. Εκτός από το γάλα, χρειαζόμουν 250 γραμμάρια ρύζι γλασέ, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, λίγη κανέλα και προαιρετικά μία βανίλια.
Έβαλα το ρύζι σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό να αρχίσει να βράζει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να απορροφήσει το νερό.
Ταυτόχρονα, σε άλλη κατσαρόλα ζέσταινα το γάλα, αλλά λίγο πριν πάρει βράση το έβγαλα από την ζεστή εστία. Μόλις το ρύζι ήταν όπως το ήθελα, ξαναέβαλα την κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά και άδειασα το κατσαρολάκι με το ρύζι μέσα στο γάλα.
Πρόσθεσα τις πέντε κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα άφησα να βράζουν σε χαμηλή φωτιά. Συχνά ανακάτευα με ένα κουτάλι, προσέχοντας να μην κολλήσει. Μετά από 20’ το ρυζόγαλο ήταν έτοιμο. Το άφησα να κρυώσει ελαφρώς, το έβαλα σε τέσσερα μπολάκια, έριξα λίγη κανέλα και μόλις κρύωσε εντελώς τοποθέτησα τα μπολάκια στο ψυγείο.
Αν το δοκιμάσετε, μπορείτε προς το τέλος της διαδικασίας να προσθέσετε και μία βανίλια, για να δώσετε περισσότερο άρωμα στο ρυζόγαλο. Μια δοκιμή θα σας πείσει…
Όσο για το κόστος των υλικών, που έβγαλαν τέσσερα μεγάλα μπολάκια ρυζόγαλο, δεν ξεπέρασε τα 2 ευρώ!
 
 
Ο… σεφ της διπλανής πόρτας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.