, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Σφάζονται" οι αρχαιολόγοι για τον… Ηφαιστίωνα!

ΑΜΦΙΠΟΛΗ φωτο Σάββας Αυγητίδης

ΦΩΤΟ Σάββας Αυγητίδης- http://e-photopress.blogspot.gr/

Τα… μαχαίρια τους ακονίζουν οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι μετά την αποκάλυψη της Κατερίνας Περιστέρη περί του τάφου του στον λόφο Καστά, δεν έχουν σταματήσει τις ανακοινώσεις για το θέμα.

Συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που κάνει λόγο για… ανύπαρκτα αποδεικτικά τεκμήρια.

«Η διατύπωση θεωριών από τους ανασκαφείς χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της» αναφέρει ο  (ΣΕΑ) σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη.

«Ο θόρυβος που ξέσπασε πάλι γύρω από την ανασκαφή στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, και την εικαζόμενη συσχέτιση του ευρήματος με τον Ηφαιστίωνα, δικαιώνει για ακόμη μια φορά την έγκαιρη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην ιδιοτελή επικοινωνιακή εκμετάλλευση της έρευνας ενός σπουδαίου μνημείου»τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΑ, και σημειώνει ότι «η διατύπωση θεωριών από τους ανασκαφείς χωρίς την κατάθεση των αποδεικτικών τεκμηρίων στην διεθνή επιστημονική κοινότητα, εκθέτει την Αρχαιολογική Υπηρεσία στο σύνολό της. Καλούμε κάθε θεσμικά υπεύθυνο να επιβάλει την τήρηση της επιστημονικής δεοντολογίας και τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.