, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Το νέο "παραμύθι" του Αλέξη Τσίπρα είναι το παράλληλο πρόγραμμα"

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για νέα ψέματα στον ελληνικό λαό. «Κύριε Τσίπρα χρησιμοποιείτε το παράλληλο πρόγραμμα ως το καινούργιο σας παραμύθι» είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι σε μερικούς μήνες θα φτάσετε σε χειρότερο σημείο από αυτό που μας φέρατε τον Ιούνιο».
Η κα Γεννηματά κατέφυγε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου για την «ελπίδα που έρχεται», τονίζοντας πως «η ελπίδα δεν πέθανε αλλά δεν την εκφράζετε εσείς πια», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ξέχασε» στη διαπραγμάτευση τους αγρότες και τους συνταξιούχους.
Η ίδια, σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού στον Φρανσουά Ολάντ και δήλωσε χαρούμενη που «ο Τσίπρας ξεχνά τον παλιό κακό του εαυτό», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό στον ρεαλισμό: «Καλώς ήρθατε στη θέση μας κ. Τσίπρα. Ευτυχώς εγκαταλείψατε κύριε πρωθυπουργέ, τις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Και όλα αυτά τα ωραία που ακούγαμε τα προηγούμενα χρόνια».
Η κα Γεννηματά επεσήμανε ότι απαιτούνται συμμαχίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και πρόσθεσε με αιχμές: «Συμμαχίες που, όμως, δεν θα είναι στα λόγια αλλά στην πράξη. Συμμαχίες που δεν θα εγκαταλείπουν το καράβι του ευρώ ανάλογα με το μικροκομματικό όφελος, αλλά θα υπηρετούν κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, αξίες και ιδανικά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό του 2016 τονίζοντας ότι «αποκαλύπτει τη σκληρή αλήθεια με την φοροκαταιγίδα και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών».
«Η ανεργία θα αυξηθεί, η ύφεση επιστρέφει και οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με φορολογικά μέτρα και περικοπές ύψους 6,4 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2016» πρόσθεσε η κα Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι «η στροφή στο ρεαλισμό, την οποία δήθεν επιδιώκει ο κ. Τσίπρας, δεν συνοδεύεται από μια προοδευτική πολιτική. Δεν μπορείτε να βρείτε ούτε “ισοδύναμα” για να προστατεύσετε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τη μεσαία τάξη».
Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό σοκ» και υπογράμμισε ότι το κόμμα της λέει «όχι» στον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, στην συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στην ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων.
eurokinissi.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.