, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

To σχολείο του δήμου Μπουτάρη με τις… ομπρέλες και τις λεκάνες!

σχολείο«Έχουμε μεγάλο θέμα με τη στέγη. Όταν βρέχει σε κάποια σημεία του σχολείου με αποτέλεσμα να μπαίνουνε λεκάνες», καταγγέλλει η Χριστίνα Γούση, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 40ου δημοτικού Θεσσαλονίκης.
«Έχουνε πέσει κάποια αποσαθρωμένα υλικά, έχουμε στείλει έγγραφο. Έχουνε μαζέψει, βέβαια, τα μπάζα ο δήμος. Έχουνε δεσμευτεί εδώ και έξι μήνες ότι θα γίνει, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Οι τουαλέτες είναι πολύ παλιές. Κάποιες βουλώνουν και αναγκαζόμαστε να τηλεφωνούμε την τεχνική υπηρεσία του δήμου να τις ξεβουλώνει. Καθυστερούν, μπλέκουν πάλι οι γονείς εθελοντικά» εξηγεί στον Alpha 96.5 η κα. Γούση.
Μάλιστα η ίδια κατακρίνει την ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Θανάση Παππά, ο οποίος χθες παρότρυνε τους γονείς να… μη δημοσιοποιούν το θέμα, εκτιμώντας πως δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.
«Εκ μέρους όλων των γονέων, θέλω να αναφέρω ότι αν ο δήμος θεωρεί έργο ότι το Μάρτιο του 2015 έκανε συντήρηση τα δύο τα παγκάκια με αντικατάσταση μεταχειρισμένων ξύλων, μετά από τηλεφωνική πίεση δικιά μας, τότε μπράβο. Αυτά είναι τα αυτονόητα. Εμείς έχουμε μπει σε εργολαβίες, αυτό κρατάμε σα σύλλογος, τη δέσμευσή τους. Θα παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα.», λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 40ου δημοτικού.
Εξάλλου, η καθυστέρηση της συντήρησης στο δημοτικό, έχει οδηγήσει περίπου 30 γονείς του συλλόγου να βάψουν οι ίδιοι το σχολείο. «Ό,τι έχει γίνει στο σχολείο το 2010, έχει βαφεί εσωτερικά εθελοντικά απ’ τους γονείς. Δίνουν την ψυχή τους. Έχουμε ξοδέψει ένα πολύ μεγάλο ποσό σα σύλλογος, ας ξοδέψει το αντίστοιχο ο δήμος», επισημαίνει κλείνοντας η κα. Γούση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.