, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναγκαίος ο ρεαλισμός

mastoras1
του Βασίλη Μάστορα
Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στον ΠΑΟΚ δημιούργησε την αίσθηση ότι κάτι αλλάζει στον σχεδιασμό της ομάδας. Μετά από τρία χρόνια άγονης παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στην ιδιοκτησία της ομάδας, το περασμένο καλοκαίρι, υπήρξε ένας ορθολογισμός ο οποίος μπορεί να στοίχισε σε χρόνο οργάνωσης της ομάδας, αλλά ήταν η αφετηρία για ένα πλάνο τριετίας. Αρα σ’ αυτή την λογική ο απολογισμός θα πρέπει να γίνει το καλοκαίρι του 2018. Υπερβολή θα πει κάποιος και κομματάκι αδύνατο ο κόσμος του Δικεφάλου να κάνει υπομονή τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να γευτεί, ίσως, την χαρά της κατάκτησης ενός Πρωταθλήματος.
Τηρουμένων των αναλογιών, εάν δηλαδή σκεφτεί κάποιος πόσα χρόνια έχει να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ τίτλο, θα πετούσε την σκούφια του εάν μέσα σ’ αυτή την τριετία ο Δικέφαλος θα καταφέρει να δημιουργήσει μία αξιόπιστη αγωνιστικά ομάδα. Τέτοια που να είναι σε βαθμό να κυνηγάει με βάσιμες ελπίδες και να καταφέρνει να κατακτάει τίτλους.
Η συναισθηματική πίεση που υπάρχει στον κόσμο του Δικεφάλου, από την μακρόχρονη απουσία από τους τίτλους, εκτιμώ ότι ασκεί εκ των πραγμάτων πίεση στην ομάδα. Μπορεί φέτος με τις αποφάσεις που πήρε ο κ. Σαββίδης να υπάρχει, μέχρι ενός βαθμού, αποφόρτιση   αυτής της πίεσης αλλά και στον βαθμό που ασκείται είναι αρκετή για να προσθέσει βάρος στις πλάτες της ομάδας.
Από την άλλη οι φίλαθλοι σ’ όλο τον κόσμο λειτουργούν με το θυμικό το οποίο είναι δύσκολο να το ελέγξουν και γι’ αυτό ορισμένες φορές μπορεί να γίνονται πιεστικοί και να απαιτούν εδώ και τώρα διακρίσεις.
Αυτή όμως ίσως να είναι η χειρότερη παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει ο σχεδιασμός του ΠΑΟΚ ο οποίος εκτός από τις κινήσεις που θα κάνουν ο Αρνεσεν και ο Τούντορ θα πρέπει να έχουν στην φαρέτρα τους και την υπομονή του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι απριόρι θα παίρνουν συγχωροχάρτι. Εάν όμως κάποιος αναλογιστεί σε ποια θέση τερμάτισε ο Δικέφαλος  την πρώτη χρονιά της συνεργασίας του με τον Σάντος, θα έχει έναν καλό μέτρο σύγκρισης για το πόσο βοηθάει την ομάδα ο ρεαλισμός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.