, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ασημένιος ο πρώτος 'Ελληνας που τερμάτισε στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Υπο καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιείται  στη Θεσσαλονίκη ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος  με τους αθλητές να μην πτοούνται καθόλου και να τρέχουν με ομπρέλες  αδιάβροχα και σακούλες. Η  εκκίνηση δόθηκε στις 18:45 ακριβώς με τους δρομείς  να δένουν καλά τα  κορδόνια τους  να παίρνουν  μια γερη εισπνοή και… να φεύγουν!

33

Πρώτος Έλληνας που τερμάτισε ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης μετά απο 1:07:05 o οποίος πήρε και το ασημένιο μετάλλιο. 

Η πρώτη τριάδα στους άνδρες αποτελείται απο τους 

Rinas Ahkmadeev 1:05:52

Michalis Parmakis  1:07:05

Vasilii Permitin 1:07:53

Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε είναι η Σονια Tσεκινη Mπουδουρη, είναι απο την Καστοριά και  μητέρα 2 παιδιών, τρέχει συνολικά 13 χρόνια ενώ στον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης παίρνει μέρος τα τελευταία 2 χρόνια

Η πρώτη τριάδα στις γυναίκες  αποτελείται απο τις

Sonia Cekini Voudouri 01:16:17

Panagiota Vlachaki  01:18:38

Luca-Maria Magdalena 01:20:29


sonia

15

16Μετά από μόλις 34 λεπτά είχε γίνει και ο τερματισμός τους πρώτου γύρου απο το πρώτο γκρουπ αθλητών αποτελούμενο απο το Μιχάλη Παρμάκη (34 λεπτά) και 2 Ρωσους  αθλητές (34 λεπτά και 10 δεύτερα)

10
11
Στον Ημιμαραθώνιο  τρέχουν 4.500 δρομείς με τον γηραιότερο να είναι ο κ. Φώτης ετών 94!
14

Ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ. ξεκίνησε στις 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Λεωφόρου Νίκης και η  διαδρομή του ακολουθεί τις οδούς: Εκκίνηση στην Πλατεία Αριστοτέλους επί της Λεωφόρου Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναστροφή και όδευση επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατόπιν στρίβει δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, όδευση αριστερά στη Μ. Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, αναστροφή και όδευση επί της Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο, μετά από δύο γύρους.
8
9
7
1
Oι ηλικιωμένοι για πρώτη φορά… στον Ημιμαραθώνιο!
Για πρώτη φορά το ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στον σημερινό 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με την τρίτη ηλικία να βάζει σε όλους τα γυαλιά!
Συγκεκριμένα, το Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης «τρέχει» στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.  ως ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων των ηλικιωμένων για άθληση και για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
2
3
Μέχρι και ο… Λευκός Πύργος «τρέχει» σήμερα!
Ποιος είπε ότι το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος, δεν θα έχει σήμερα συμμετοχή στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης; Θα έχει και μάλιστα μέσα από το προσωπικό φύλαξης!
Συγκεκριμένα, το προσωπικό φύλαξης και φίλοι του μνημείου – μουσείου θα τρέξουν στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. ως «Δια…δρομείς Πολιτισμού», υπό την αιγίδα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του οποίου προΐσταται η αρχαιολόγος Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.
4
5
6
Μοναδική λάμψη υπόσχονται και οι επιφανείς εκπρόσωποι της Ολυμπιακής ομάδας, την οποία οργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».
Οι Ολυμπιονίκες του στίβου Πηγή Δεβετζή, Αναστασία Κελεσίδου και Πόπη Ουζούνη, οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και Βασίλης Τσολακίδης, ο Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντοΑλέξανδρος Νικολαΐδης, οι Ολυμπιονίκες της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και Ευαγγελία Ψάρρα, η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου, ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κλεάνθης Μπάργκας και η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ Πόλυ Σαρέγκου περιλαμβάνονται στην επίλεκτη ομάδα δρομέων, με την οποία θα τρέξουν επίσης η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης δρ. Κυριακή Ουδατζή, αλλά και η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην Γενική Γραμματέας ΑθλητισμούΚούλα Γιαννακίδου.
Με τις δικές τους ομάδες  τρέχουν οι 49 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε δρομέα τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.