, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Tι έκαναν 300 Θεσσαλονικείς ποδηλάτες στη λίμνη Κερκίνη;

podilata kerkini1
Περισσότεροι από 300 φίλοι και φίλες του ποδηλάτου και της πεζοπορίας, ανέβηκαν στο τραίνο και πήγαν στο σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης, για την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» (EuroBirdwatch).
Η φετινή ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, μοναδική του είδους της στην Ελλάδα, στόχο έχει να αναδείξει την πετυχημένη σύμπραξη ποδηλάτου και τραίνου, ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.
Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με τραίνο από την Θεσσαλονίκη και έφτασαν με τα ποδήλατα τους στην Βυρώνεια Σερρών και στον «Μεθοριακό Σταθμό» και από εκεί ξεκίνησαν τη βόλτα τους στη λίμνη Κερκίνη όπου έζησαν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση, με δράσεις (παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια κ.α) που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και όχι μόνο.
podilata kerkini3
Η ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ είναι μια ιδέα φίλων του ποδηλάτου από την Θεσσαλονίκη, που αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από τον «Μεθοριακό Σταθμό» στην Βυρώνεια. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώην εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού, που μετατράπηκε σε παραδοσιακό καφε-μεζεδο-παντοπωλείο και στόχος των ιδιοκτητών είναι να αναδείξουν τον λεγόμενο ποδηλατικό τουρισμό στην περιοχή. Στο χώρο αυτό πριν από 102 χρόνια περίπου ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος κατέληξαν στις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας, λίγο πριν την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, που χάραξε τα σημερινά βόρεια σύνορα της χώρας.
podilata kekrini2
Την ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑΣ είχε η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής και η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης.
Την πρωτότυπη εκδήλωση υποστήριξαν : PROTERGIA (μέλος του Ομίλου Μυτιληναίος), Ξενοδοχείο Χαμάμ Αγκίστρου, Νερό ΒΙΚΟΣ και ο Μεθοριακός Σταθμός. Επίσης : Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής, BIKE in art, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Δίκτυο EUROVELO, Δήμος Σιντικής, Όμιλος UNESCO Σερρών, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΔΡΑΣΗ», Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Α, Κρεοπωλείο ΜΠΟΡΑΣ. Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ, AUTO MOTO, EΓΝΑΤΙΑ TV, Star Βορ. Ελλάδος, ΕΡΑ Σερρών, Ράδιο και τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ, εφημερίδα «Καθημερινός Παρατηρητής», Ράδιο Σιντική, Ψίθυροι της Σιντικής, fonh.gr, serreslife.gr, visitserres.
kerkini1

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.