, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

01 aimodosia-oktobrios 2015-afissa
Όσοι θέλουν να χαρίσουν με λίγες σταγόνες αίμα, πολλά χαμόγελα και ελπίδα ζωή δεν έχουν παρά να σπεύσουν αύριο στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων και να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης- Συκεών.
Την ευκαιρία να κάνουμε όλοι ένα πολύτιμο δώρο ζωής, όπως είναι λίγες σταγόνες από το αίμα μας, προσφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διοργανώνοντας την τρίτη κατά σειρά μέσα στο έτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, ενώ ενδιάμεσα προηγήθηκε και μια έκτακτη αιμοδοσία στην καρδιά του καλοκαιριού.
Το προσκλητήριο της δημοτικής αρχής και του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής έχει ήδη φθάσει σε όλους τους νυν και εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά θα στείλουν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφοράς κι ελπίδας. Αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας που αρχίζει αύριο, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, από τη Δ.Ε. Πεύκων και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στη Δ.Ε. Νεάπολης.
Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν εθελοντές δότες αιμοπεταλίων και να ενημερωθούν για τη δωρεά οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Για την επιτυχία κι αυτής της εκστρατείας όλος ο μηχανισμός του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τέθηκε σε κινητοποίηση «οργώνοντας» όλες τις περιοχές ενημερώνοντας και προσκαλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος στην εκστρατεία ζωής και ελπίδας.
Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Σάββατο 17/10:       9π.μ.-2μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Πεύκων
Κυριακή 18/10:       8π.μ.-2μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)
Δευτέρα 19/10:        10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 20/10:             10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 21/10:        10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 22/10:         10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης
4μ.μ.-8μ.μ. // Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου
Παρασκευή 23/10:  10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης
Διοργανώνεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και  Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.