, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Mε το πλαστικό χρήμα θα έχουμε περισσότερη φοροδιαφυγή"!

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Δεν… παίρνουν χαλαρά την πρόταση της κυβέρνησης για αποκλειστική χρήση του πλαστικού χρήματος, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης φρόντισε να τονίσει την ανησυχία του, καθώς πιστεύει πως η υποχρεωτική καθιέρωση του πλαστικού χρήματος θα προκαλέσει “παζάρι συναλλαγής” και θα αυξήσει την φοροδιαφυγή αντί να την καταπολεμήσει, που είναι και ο στόχος του μέτρου. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:
«Έχουν άραγε σκεφτεί οι κυβερνώντες ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα έχουν τη φορολογική, ασφαλιστική και πιστοληπτική ικανότητα να προμηθευτούν μηχανήματα POS (σ.σ. συσκευές αποδοχής πιστωτικών καρτών); Έχουν σκεφτεί ότι τουλάχιστον 1,5 εκατ. καταναλωτές δεν θα έχουν την πιστοληπτική ικανότητα να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές κάρτες ή να βάλουν χρήματα στις χρεωστικές τους κάρτες φοβούμενοι ότι, επειδή χρωστούν, θα κατασχεθούν;
Μήπως τελικά η υποχρεωτική καθιέρωση του πλαστικού χρήματος εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις Τράπεζες, οι οποίες, με μέσο όρο 2% χρέωση ανά συναλλαγή προσδοκούν κέρδη από χρήματα της αγοράς;» διερωτάται ο ΕΣΘ και προσθέτει: «Συμπέρασμα; Η επιχειρηματικότητα ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες».
Η διοίκηση του Συλλόγου ζητά ακόμη την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (π.χ., άρση των capital controls, υιοθέτηση κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου και πάταξη της συνόλου της παραοικονομομίας και του λαθρεμπορίου των 25 δισ. ευρώ), καθώς και συντονισμένες ενέργειες για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.