, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε… θέση μάχης οι φαρμακοποιοί

farmakeio
«Φωτιές» έχει ανάψει στις τάξεις των φαρμακοποιών το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Υγείας με τους δανειστές, σύμφωνα με το οποίο μη φαρμακοποιοί θα έχουν τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος φαίνεται αποφασισμένος για κινητοποιήσεις, φουντώνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.
Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο που εξετάζεται προβλέπεται η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς που θα μπορούν να έχουν το 51% των μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.
Η χθεσινοβραδινή συνάντηση του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέβη άκαρπη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος δήλωσε αμέσως μετά: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του ΟΟΣΑ υπερίσχυσε της ελληνικής κυβέρνησης. Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην πουλήσουν τα φαρμακεία στα καρτέλ που ετοιμάζονται αλλά να τα κλείσουν πολύ σύντομα».
Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Φαρμακοποιών, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «στην συνάντηση με τον υπουργό Υγείας διαπιστώθηκε ότι στη διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου».
Μάλιστα, καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι.
  2. Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.