, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Φίλη παραιτήσου" φώναξαν οι Πόντιοι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

pontioi-sullalitirio11Του Άρη Κουτσιούκη
Βροντερό παρών έδωσαν  σήμερα το απόγευμα πάνω από 6.000 κόσμου στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν τα ποντιακά σωματεία της Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη την προηγούμενη εβδομάδα, που αμφισβήτησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής την Ποντιακή Γενοκτονία
Απλός κόσμος, ποντιακά σωματεία αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου δίνουν το παρών, μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να αποδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που εξέφρασε την υποστήριξη της στον αγώνα των Ποντίων. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα θέσει το θέμα στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.
Οι διαδηλωτές αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο αποχώρησαν ειρηνικά.
Πριν την έναρξη της προσυγκέντρωσης του συλλαλητηρίου, άγνωστοι πέταξαν κροτίδες στο χώρο, προκαλώντας ολιγόλεπτη αναστάτωση.
Να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και πανό με περιεχόμενο ορισμένες φορές υβριστικό για τον υπουργό Παιδείας, ενώ όταν έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, κυριαρχούσε το σύνθημα “Φίλη παραιτήσου”.
Το παρών έδωσαν και οι ΑΝΕΛ, που αν και συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ έφεραν μαζί τους πανό με αιχμηρό νόημα για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.
Διαβάστε επίσης:

«Τεμέτερον» και η Ευγενία Μανωλίδου…

Απομακρύνθηκαν βιαίως ΧΑυγίτες από το συλλαλητήριο των Ποντίων(ΦΩΤΟ)

Ποιος πολιτικός πήγε στο συλλαλητήριο ντυμένος παραδοσιακά… Πόντιος;(ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτογραφίες:
pontioi-sullalitirio6
pontioi-sullalitirio12
pontioi-sullalitirio5 pontioi-sullalitirio4 pontioi-sullalitirio3 pontioi-sullalitirio2
pontioi-sullalitirio7 pontioi-sullalitirio8
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.