, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

17% αύξηση της επισκεψιμότητας σε Philoxenia, Hotelia, Polis

PHILOXENIA3
Τον «παλμό» του ελληνικού τουρισμού, που συνεχίζει την ανοδική του πορεία, έπιασαν οι εκθέσεις Philoxenia, Hotelia και Polis -που πραγματοποιήθηκαν από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης- καθώς κατέγραψαν συνολική αύξηση επισκεπτών 17%.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις των τριών εκθέσεων, όπου ξεχώρισε το συνέδριο Destination Thessaloniki, ενώ αθρόα προσέλευση επισκεπτών σημειώθηκε και στο DPOINT Hotel Village, καθώς και στο πρωτότυπο event Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit, που ήταν αφιερωμένο στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, cocktails και ποτών.
Με κριτήριο την προσέλευση μόνο εμπορικών επισκεπτών, η αύξηση τους στην Philoxenia ήταν της τάξης του 17%, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, ενώ στη Ηotelia το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 95%, σε σύγκριση με την Ηotelia του 2014.
Οι εμπορικοί αγοραστές μόνο από το εξωτερικό κατέγραψαν άνοδο κατά 39% στη Philoxenia και κατά 78% στη Ηotelia.
Η Philoxenia υποδέχθηκε και 107 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 3.000 προγραμματισμένα «ραντεβού» με εκθέτες.
Οι εκθέτες της Philoxenia ανήλθαν σε 351 έναντι 232 της περσινής διοργάνωσης (από Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Αλβανία, Φιλιππίνες, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, πΓΔΜ, Ινδονησία, Κύπρο, Τσεχία και Σλοβακία), ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ήταν κατά 25% μεγαλύτερος. Η έκθεση Hotelia συγκέντρωσε 157 εκθέτες έναντι 141 πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εκθετών στη φετινή Polis ανήλθε στους 64 από 36 στην αντίστοιχη έκθεση το 2013.
Το επόμενο «ραντεβού» του ελληνικού τουρισμού τοποθετείται χρονικά από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου του 2016, οπότε θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 32η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia μαζί με την Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia.
Οι εκθέσεις Philoxenia και Ηotelia υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του ΕΟΤ, καθώς και όλων των μεγάλων τουριστικών φορέων της χώρας, όπως ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, ο HATTA, η ΠΟΞ και ο HAPCO. Η δε Polis ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης των Περιφερειών.

#Tags: ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.