, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η απάντηση στην εντός και εκτός τρομοκρατία

Nyfoudis
του Νίκου Νυφούδη
Η Εστία. Το σύμβολο ασφάλειας και σιγουριάς. Πόσο μακρινή μοιάζει τώρα…
Αβεβαιότητα και ανασφάλεια πλημμυρίζουν την ελληνική κοινωνία τόσο στα της καθημερινότητας όσο και στο ευρύτερο παγκόσμιο περιβάλλον.
Το σοκ με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι διαλύουν κάθε αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς που ένοιωθε πατροπαράδοτα ο Έλληνας.
Η Ευρώπη άλλαξε σε ένα βράδυ. Ποτέ ξανά, δεν θα δεις τους αθώους συμπολίτες σου με τον ίδιο τρόπο όταν φορούν μπούρκα ή τυχαίνει να έχουν λίγο πιο σκούρο δέρμα από εσένα. Πολύ απλά, γιατί έτσι γεννήθηκαν. Άραγε θα είμαι ποτέ ξανά το ίδιο χαλαρός και αυτή η αίσθηση ασφάλειας θα επιστρέψει; Μάλλον όχι.
Οι τρομοκράτες κατάφεραν τον βασικό τους στόχο: τρομοκράτησαν. Στέρησαν την ελευθερία του νου και τη ζωή ελεύθερων ανθρώπων που χαίρονταν απλά τη ζωή.
Λίγα 24ωρα αργότερα ακόμα μια περήφανη μεν αλλά αποτυχημένη διαπραγμάτευση οδήγησε στο άνοιγμα της κερκόπορτας για την πρώτη κατοικία. Ποια κερκόπορτα λέω; Ολόκληρη πύλη του Πολυτεχνείου άνοιξε να περάσει το τανκ των τραπεζών και να ποδοπατήσει ζωές εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, θύματα μιας οικονομικής κρίσης που δεν την δημιούργησαν αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν το βάρος της.
Από το “κανένα σπίτι σε κάθε τραπεζίτη” φτάσαμε άνετα στο “κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”. Από Αριστερή κυβέρνηση. Στα λόγια βέβαια, γιατί στα έργα, μόνο για πολιτική εξαπάτηση των Ελλήνων μπορούμε να μιλήσουμε.
Και έπονται χειρότερα. Αν η κυβέρνηση χάνει δύο βουλευτές της στους πλειστηριασμούς και το κρασί, στο ασφαλιστικό πόσους θα χάσει;
Η χώρα ζει υπό οικονομική και πολιτική αστάθεια, σε ένα παγκόσμιο εκρηκτικό περιβάλλον. Δεν μοιάζουν ευοίωνα τα πράγματα. Και η Ελπίδα όχι απλά δεν ήρθε με τον Αλ. Τσίπρα αλλά εξαφανίστηκε. Όχι μόνο δεν βλέπουμε φως στο τούνελ αλλά το σκοτάδι έγινε ακόμη πιο πυκνό.
Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση. Με σημαία την παραγωγή και την εξωστρέφεια. Χωρίς τους δύο αυτούς άξονες, τίποτα δεν θα μπορέσει να κρατηθεί όρθιο. Ούτε τα προνόμια των δικών τους παιδιών…
*Ο κ. Νυφούδης είναι επιχειρηματίας και πολιτευτής με το “ΠΟΤΑΜΙ”

#Tags: Ποτάμι

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.