, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συγνώμες, παραιτήσεις και ατυχείς στιγμές…

ΝΔ«Δεν είμαι αποδιοπομπαίος τράγος για να αναλάβω τις ευθύνες άλλων. Υπάρχει και ένας πρόεδρος (της ΝΔ), να αναλάβει τις ευθύνες του, υπάρχουν αντικειμενικές ευθύνες του ανθρώπου που προϊσταται του κόμματος. Αν είναι να παραιτηθούμε όλοι εμείς της ΚΕΦΕ να παραιτηθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ», είπε στον Alpha 989 ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας, μία ημέρα μετά το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε η διαδικασία για την εκλογή πρόεδρου της ΝΔ.Έκανε λόγο για «άσχημη, ατυχή στιγμή, που μας έχει στενοχωρήσει όλους» και εξήγησε πως η χθεσινή αποτυχία «αφορά καθαρά στο τεχνικό κομμάτι. Δεν μπόρεσε η εταιρεία να «σηκώσει το σύστημα». Καμιά φορά η τεχνολογία εκεί που μπορεί να σε πάει μπροστά εκεί μπορεί να σε στείλει και πολλά χρόνια πίσω». Πρόσθεσε πως αποφάσισαν να μην συνεχιστεί η ψηφοφορία γιατί μόνο το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούσε να διασφαλίσει την αποφυγή διπλοψηφιών. «Η εταιρεία έχει αναλάβει όλη την ευθύνη εγγράφως. Καλέσαμε τον εκπρόσωπο να επιστρέψει την προκαταβολή και επιφυλασσόμαστε για τις ρήτρες που υπάρχουν» είπε ο κος Τσιμάρας και εξήγησε ότι «τη συγκεκριμένη εταιρεία την  επέλεξαν οι τεχνικοί εκπρόσωποι των υποψηφίων. Αξιολόγησαν όλες τις προσφορές, υπήρχε και από την αρμόδια οικονομική επιτροπή «ξεσκόνισμα» και στις  7 εταιρείες υπέβαλαν προσφορά και κατέληξαν στη συγκεκριμένη, η οποία ήταν και η πιο οικονομική. Εδώ και 10 μέρες κάθε πρωί κάναμε σύσκεψη με την εταιρεία και είχαμε διαβεβαιώσεις πως όλα θα πάνε καλά, δεν μας ανεφέρθη ποτέ ότι υπήρχε πρόβλημα. Ανησυχήσαμε μόνο το Σάββατο το βράδυ, οπότε έδειχναν κάποια δυστοκία και μια διστακτικότητα», είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ.Αναφερόμενος στον ίδιο και την προσωπική του πορεία στο κόμμα, ο κος Τσιμάρας είπε: «προέρχομαι από τη βάση της ΝΔ, έχω 40 χρόνια στο κόμμα, έχω διανύσει όλη την κομματική ιεραρχία, ο Σαμαράς με επέλεξε και μου ζήτησαν να παραμείνω για να βοηθήσω. Είναι στην πρόθεσή μου να παραιτηθώ αλλά θα κρίνω εγώ το πότε. Δεν είναι προσωπική ευθύνη δική μου. Έχω τα ίδια συναισθήματα σήμερα με τον απλό ΝΔκράτη».
— 
«Οφείλουμε όλοι να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ που και ταλαιπωρήθηκε και πληγώθηκε. Δεν πρέπει να γιγαντώσουμε όμως την πολιτική διάσταση του ζητήματος. Είναι τεχνικό θέμα που έπληξε το κύρος της ΝΔ, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Δεν υπάρχουν όμως πολιτικές στρατηγικές και σκοπιμότητες» δήλωσε στον Alpha 989 ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Εκπρόσωπος του Β. Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της ΝΔ.
«Επιχειρήθηκε να γίνουν οι εκλογές στη ΝΔ από ηλεκτρονικό σύστημα που δεν λειτούργησε, υπάρχει θέμα. Πρέπει να δούμε άμεσα, τηρώντας το καταστατικό κόμματος, ποια λύση θα βρούμε για να κάνουμε τις εκλογές ανάδειξης προέδρου και να ασχοληθεί η ΝΔ με το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι θα γίνουν επικοινωνίες και με τους υποψηφίους, κάτι συγκεκριμένο δεν γνωρίζω. Ο πρόεδρος πάντως έχει ζητήσει από την νομική υπηρεσία να εξαντληθεί κάθε νόμιμο μέσο κατά της εταιρείας, απεδείχθη ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά», πρόσθεσε ο κος Αμπατζόγλου. Κατηγόρησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα –απαντώντας στις δηλώσεις του περί ευθυνών του Β. Μεϊμαράκη, νωρίτερα στον Alpha 989- λέγοντας πως «είναι πάρα πολύ εύκολο ο καθένας να τραβάει την ουρά του από έξω και να ρίχνει πέτρες. Έχει την προσωπική του στρατηγική. Εμείς προκρίναμε την ενότητα του κόμματος, της συμπαγούς ΝΔ και τη συνέχεια της ΝΔ , αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Τζιτζικώστα».
Για τις δηλώσεις του Κώστα Τσιμάρα, Γενικού Διευθυντή της ΝΔ νωρίτερα στον Alpha 989 ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, είπε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι από την ώρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές ανέλαβε τη διαδικασία η Επιτροπή. Ο Μεϊμαράκης δεν είχε αρμοδιότητα να ασχοληθεί ή να παρέμβει στο έργο της ΚΕΦΕ, επίσης αν ασχολιόταν θα είχε κατηγορίες. Ο Τσιμάρας δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά, έχει ευθύνη, η δικιά του υπογραφή υπάρχει στο κείμενο με τη συγκεκριμένη εταιρεία, να τα αφήσει τα υπόλοιπα». Διαβεβαίωσε ότι η πλευρά Μεϊμαράκη «θέλει να γίνουν «αύριο» οι εκλογές, με μια έγκυρη και γρήγορη διαδικασία και με βάση το καταστατικό».
—-
«Ήταν άθλιο αυτό που συνέβη. Στα όρια της προδοσίας», είπε στον Αlpha 989 το στέλεχος της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης. Άφησε σαφείς αιχμές κατά του Απ.Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι «ήταν ο μόνος που ωφελήθηκε από το χθεσινό φιάσκο». «Ποιός βλάπτεται και ποιος ωφελείται; Βλάπτεται το κόμμα, μπορεί να μην τους ενδιαφέρει κάποιους και ο Μεϊμαράκης βλάπτεται ως πρόεδρος. Οι νεότεροι υποψήφιοι Άδωνις και Μητσοτάκης έκαναν γενναίο και τίμιο αγώνα, δεν νομίζω ότι το έκαναν για να μην πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Ο κ Τζιτζικώστας ωφελείται γιατί χτυπάει τον Μεϊμαράκη αυτό το οποίο συμβαίνει, είναι απλό. Ποιός βλάφτηκε από αυτό; Ήθελε ο Μεϊμαράκης να ξεφτιλιστεί το κόμμα; Μόνο ένας που δεν δίνει δεκάρα για το κόμμα θα το ήθελε αυτό», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο, δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε ως Άγγλοι λόρδοι. Ο κ. Παπαμιμίκος δεν έχει καν παραιτηθεί; Δεν το ήξερε από την Πέμπτη να το πει; Να μαζευτεί η επιτροπή και οι υποψήφιοι να πάρουν μια κοινή απόφαση. Αυτή είναι η διαφορά της κεντροδεξιάς με την άλλη πλευρά, από τη βάση μας από κάτω υπήρξε σύσσωμη καταδίκη για την απαξίωση που δέχτηκε το κόμμα», τόνισε ο κος Κρανιδιώτης. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη δική της «ανικανότητα» και κάλεσε «ΠΑΣΟΚΟΥΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ-ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΥΣ να μην παίρνουν φόρα και να μην πιάνονται από αυτό που συνέβη».
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.