, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο δήμος και τα… αριστουργήματα της 7ης τέχνης!

Photo 1
Βραδιές ποιοτικού σινεμά που θα ταξιδέψουν τους σινεφίλ στα πιο σημαντικά αριστουργήματα της 7ης Τέχνης των τελευταίων χρόνων, ξεκινούν από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο Φίλυρο, μέσα από τις προβολές της Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Η πρεμιέρα θα γίνει στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Φιλύρου, με το «Παιχνίδι της μίμησης», την εξαίρετη -πρώτης προβολής- ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ που εκτός από σφιχτοδεμένο ιστορικό θρίλερ χαρακτηρίζεται και ως μια πολυεπίπεδη κοινωνική μελέτη πάνω στις έννοιες της απόκρυψης και της μίμησης. Συμμετέχει ένα εξαίρετο κάστ ηθοποιών (Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Ρόρι Κινίαρ). Η ταινία είναι το πορτραίτο της ζωής και του έργου ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, ενός αφανή ήρωα, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου του Άλαν Τιούρινγκ. Πρόκειται για τον εκκεντρικό, πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που στη διάρκεια του πολέμου, “έσπασε” τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Μια ανακάλυψη που συντόμευσε τον πόλεμο και έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ακολουθεί μια εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το αριστουργηματικό φιλμ του Frank Darabont  « Shawshank Redemption  (Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ), με πρωταγωνιστές τους Tim Robbins και Morgan Freeman. Η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός άδικα καταδικασμένου, μιας δυνατής φιλίας που κάνει με έναν άλλο συγκρατούμενο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέχρι την τελική απόδρασή του.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί διαθέτουμε πλέον για τους φίλους του σινεμά σε όλες τις περιοχές του δήμου μας τη δυνατότητα να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές καλού και ποιοτικού κινηματογράφου» σημειώνει σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και προσθέτει: «η δημοτική Κινηματογραφική μας Λέσχη ξεκίνησε την λειτουργία της από τον Χορτιάτη και επεκτάθηκε σταδιακά σε όλες τις περιοχές του δήμου μας δημιουργώντας το μεγαλύτερο Δίκτυο Δημοτικών Κινηματογράφων σε ολόκληρη τη χώρα. Έγινε έτσι θεσμός που κατέκτησε την καρδιά μας και σημείο αναφοράς για όλους τους σινεφίλ της πόλης μας».
Το δίκτυο των δημοτικών κινηματογράφων  του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη εκτός από την φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Φιλύρου που κάνει φέτος πρεμιέρα για πρώτη φορά, περιλαμβάνει την υπερσύγχρονη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Ασβεστοχωρίου που παραδόθηκε πέρσι στο κοινό, το θερινό Αμφιθέατρο Πολιτισμού στο Πανόραμα που έκανε επίσης εκκίνηση πέρσι, το θερινό «σινέ Πανόραμα» που λειτουργεί από το 1999, την κινηματογραφική Λέσχη Χορτιάτη που λειτουργεί από το 2012, το θερινό «σινέ Πυλαία» (ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2013) και την αίθουσα Ιωάννη Μανωλεδάκη στον Χορτιάτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα (2015/2016) της Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης στο Φίλυρο:

  • 30/11 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ   THE IMITATION GAME
  • 7/12 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ   THE SHAWSHANK REDEMPTION
  • 14/12 ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΣΟΝ   THE BRIDGES OF MADISON COUNTY
  • 1/2  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ   POULET AUX PRUNES
  • 8/2   Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ   IL POSTINO  
  • 15/2 Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ   THE THEORY OF EVERYTHING
  • 22/2  ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ   LA VIE EN ROSE
  • 29/2   ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ   THE HOUSE OF THE SPIRITS

Όλες οι προβολές των ταινιών αρχίζουν στις 20:00                                             
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.