, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οργή ΚΚΕ κατά Μπουτάρη για τα πρόστιμα λόγω… αφισοκόλλησης

mpoutaris2
Για προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ αλλά και για ποινικοποίηση της δράσης του και περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η κομματική οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Αφορμή γι’ αυτή την καταγγελία είναι τα περισσότερα από δέκα πρόστιμα -συνολικού ύψους 10.000 ευρώ- που επιβλήθηκαν από τον δήμο σε βάρος του ΚΚΕ και αφορούν αφισοκολλήσεις για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, συγκεντρώσεις του κόμματος με ομιλητή τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, αφιέρωμα στον Μπρεχτ και άλλες εκδηλώσεις.
Επίσης η διοίκηση του δήμου κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για “παράνομη αφισοκόλληση”, που ενδεχομένως οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.
«Φαίνεται πως ο κ. Μπουτάρης και η διοίκηση του Δ.Θεσσαλονίκης έχει εντοπίσει την αιτία των προβλημάτων που μαστίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και έχει στοχοποιήσει γι’ αυτό το ΚΚΕ. ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ: Το ΚΚΕ 100 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω απο την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων. Ακόμα και στις πιο μαύρες μέρες των διώξεων και της παρανομίας, το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με όλους όσοι χτυπιόταν από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοζαν αυτοί που σήμερα ο κος Μπουτάρης είναι εκφραστής των συμφερόντων τους και ομοτράπεζός τους.
Το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω ούτε και όταν μέλη και στελέχη του καταδικάζονταν σε θάνατο και εκτελούνταν γιατί διέδιδαν τις ιδέες τους.
Γι’ αυτό όσα πρόστιμα και να βάζει ο κος Μπουτάρης, όσες μηνύσεις και να καταθέτει ποινικοποιώντας στην πραγματικότητα την πολιτική δράση, δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις», αναφέρει η εισήγηση του Ζήση Λυμπερίδη, μέλους της ΚΕ ΚΚΕ και γραμματέα της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ο ίδιος επίσης συνεχίζει κάνοντας λόγο για… συμφέροντα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.” Τελικά ο κος Μπουτάρης έχει επιλέξει το δρόμο της εξυπηρέτησης συμφερόντων που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζόμενων της πόλης μας. Έχει διαλέξει προ πολλού με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει. Με τους επιχειρηματίες και τα συμφέροντά τους, την άρχουσα τάξη, τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και αυτή του η επιλογή είναι που τον οδηγεί στην ένταση του αυταρχισμού, τη προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, της παρεμπόδισης ενημέρωσης του λαού με τις θέσεις του ΚΚΕ».
Σ’υμφωνα με την εισήγηση του κ.Λυμπερίδη, η Κ.Ο. της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, απαιτεί την “άμεση απόσυρση της μήνυσης κατά της Κ.Ο Κ.Μακεδονίας που έχει καταθέσει ο κος Μπουτάρης, για παράνομη αφισοκόλληση. Απαιτούμε επίσης την ανάκληση- ακύρωση όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στα πρόστιμα για αφισοκόλληση ύψους χιλιάδων ευρώ.Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο βάζει πρόστιμα σε πολιτικά κόμματα, με ιδιαίτερη επιμονή στο ΚΚΕ. Αντίθετα μιλάμε για φάμπρικα προστίμων τα τελευταία χρόνια”.
“Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την επιβολή προστίμων, το ΚΚΕ θεωρείται ως εταιρία. Δεν είναι τυχαίο αυτό αφού ο νόμος (άρθρο 1) κάνει λόγο για απαγόρευση μηνυμάτων προώθησης εμπορικών και επαγγελματικών σκοπών ή άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Ας το ξεκαθαρίσουμε: το ΚΚΕ δεν είναι εταιρεία, είναι πολιτικό κόμμα. Οι αφίσες του ΚΚΕ δεν διαφημίζουν κανένα εμπορικό προϊόν αλλά είναι κάλεσμα σε πολιτική και κοινωνική δράση.Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις εισηγήσεις της διοίκησης και παρά την επίκληση πολλών άρθρων του νόμου, το πρώτο άρθρο του νόμου που ορίζει την υπαίθρια διαφήμιση λείπει από αυτές. Βολεύει φαίνεται αυτό για να μπορεί η διοίκηση να ερμηνεύει όπως αυτή θέλει και να χαρατσώνει όποιων θέλει επιλεκτικά!”, αναφέρει ακόμη ο κ.Λυμπερίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.