, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

kostopoulos
Του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ …ΠΟΥΠΟΥΛΑ (!) Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει! Όχι όμως μόνο να φύγει… Να φύγει με “πίσσα και πούπουλα” και με την ηθική απαξίωση που έφυγαν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς (!) Αυτές τις “φοβερές” δηλώσεις έκανε προ ημερών ο Αλέκος Αλαβάνος, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο άνθρωπος δηλαδή που θεωρείται ο “πατέρας” και καθοδηγητής του σημερινού πρωθυπουργού! Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση, τόνισε… Πρόκειται για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους της ιστορίας της Αριστεράς. Ψηφίζουν νόμους και μνημονιακές “ρυθμίσεις” χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε ασφυξία και μαρτύρια χωρίς κανένα ίχνος αιδούς! Αυτή η κυβέρνηση είναι μια τερατογένεση!
Αυτές τις “δηλώσεις – φωτιά” δεν τις λέει ένας κάποιος πολιτικός αντίπαλος του κ. Τσίπρα, αλλά ο μέντορας της σύγχρονης Αριστεράς στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που έπλασε ο ίδιος πολιτικά τον πρωθυπουργό. Δηλώσεις, οι οποίες έρχονται να κατακεραυνώσουν και να αποσταθεροποιήσουν την όποια προοπτική της νέας κυβέρνησης, λίγο μάλιστα μετά τις δηλώσεις ενός άλλου σημαίνοντος ιστορικού προσώπου της Αριστεράς του Μανώλη Γλέζου, που είπε ότι “ήταν μεγάλο λάθος μου να στηρίξω την κυβέρνηση Τσίπρα” (!) Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω σκανδάλων που συγκλονίζουν την ελληνική οικονομία, με το ξεπούλημα των τραπεζών, την ψήφιση δεκάδων νόμων σε βάρος κάθε ελληνικής οικογένειας με μια πρωτοφανή φοροκαταιγίδα, η… αντιπολίτευση “ζει” το δικό της όνειρο θερινής νυκτός! Είναι τόσο προκλητική η αδιαφορία της, που το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής “φαντάζει” στον κόσμο, απλά ως η επιβεβαίωση και η πιστοποίηση της αποσύνθεσης!
Λύπη, ντροπή και απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στις ψυχές των Ελλήνων! Γιατί πίσω από την καταρρέουσα οικονομική δομή, σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός, ένας καταρρέον πολιτισμός και μαζί και οι ομάδες ανθρώπων που τον συντηρούν. Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να επιστρέψει στο δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της αξιοπρέπειας. Με αυτό το πλαίσιο των …”προαπαιτούμενων” του τρίτου μνημονίου, η χώρα οδηγείται στην καταστροφή. Αν μάλιστα, οι διεθνείς συγκυρίες και τα “μαύρα σύννεφα” πυκνώσουν κι άλλο στη γειτονιά μας, τότε σίγουρα η καταστροφή θα έρθει γρηγορότερα. Λέτε να επαληθευτεί ο Άγιος Παϊσιος που είπε ότι “θα σας βάλουν τρελούς και δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν…”
Πουλάνε τρέλα με το κιλό (!) όταν λένε ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης θα δίδεται μόνο σε σπίτια χωρίς …μόνωση! Προκαλούν θυμηδία, αυτά τα σχέδιά τους, όπως και πολλά άλλα παρόμοια “τερτίπια”, αλλά ο κόσμος είναι τόσο απογοητευμένος που δεν του έχει μείνει ούτε το κουράγιο να γελάσει. Το ξέρουν αυτό και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση και γι’ αυτό “μαγειρεύουν” σιγά – σιγά έναν τύπο συγκυβέρνησης, έτσι ώστε ο λαός να μην έχει καμία διέξοδο, καμία ελπίδα και καμία άλλη επιλογή!
*Ο κ.Κωστόπουλος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.