, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Δεν υπάρχει λογική γι αυτές τις απολύσεις…"

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΟ
“Αντέξαμε μέσα σε περιόδους με αναγκαστικές άδειες, με εκ περιτροπής εργασία, με διαθεσιμότητες. Μετά βίας στο σύνολο περνάμε τους 200 στο μετρό…”
«Είχαμε επικοινωνία με τον υπουργό τον κ. Σπίρτζη. Έδειξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά και έτσι ζήτησε να αναβάλουμε και να μην παραστούμε» σημειώνει στον Alpha 96.5 ο Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης αρχαιολογικό κομμάτι σχετικά με τη συνάντηση των εργαζομένων με την κοινοπραξία για τις προαναγγελθείσες απολύσεις. «Δεν υπάρχει και λογική στο να κάνουν αυτές τις απολύσεις. Αν πράγματι είναι να τα βρουν και να ξαναρχίσει το έργο, δεν υπάρχει λόγος να απολύσεις προσωπικό, το οποίο το χρειάζεσαι και ίσα-ίσα θα επαναπροσλάβεις πάρα πολύ περισσότερους», προσθέτει ο ίδιος.
Σε κάθε περίπτωση «αυτό είναι απορίας άξιον» λέει ο κ. Κυπριανίδης ερωτηθείς για την πιθανότητα να μη γνωρίζει ο προϊστάμενος (σ.σ. Χρ. Σπίρτζης) τι κάνει ο υφιστάμενος (σ.σ. η Αττικό Μετρό). «Εκτίθεται ένας υπουργός ανεπανόρθωτα, όταν από ‘δω πέρα από την πόλη ανακοινώνει τη συμφωνία στο εργασιακό καθεστώς και την επόμενη μέρα η κοινοπραξία καλεί σε απολύσεις» σχολιάζει ο πρόεδρος των εργαζομένων. Παράλληλα η ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων βρίσκεται στο ναδίρ ενώ χαρακτηριστική είναι και η «αγανάκτηση», καθώς «αυτό το παιχνίδι φεύγεις-μένεις, το τραβάνε πολύ καιρό τώρα. Αντέξαμε μέσα σε περιόδους με αναγκαστικές άδειες, με εκ περιτροπής εργασία, με διαθεσιμότητες. Μετά βίας στο σύνολο περνάμε τους 200 στο μετρό.», ξεκαθαρίζει ο κ. Κυπριανίδης.
Τέλος να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για το μέλλον των εργαζομένων, μετά τη συζήτηση που θα είχε ο κ. Σπίρτζης με την κοινοπραξία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.