, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

H… κατάρα να είσαι κόρη του Μητσοτάκη (και… ψηλή)!

 
μπακογιαννη
“Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι άνθρωποι που πήραν τις αποφάσεις για τη ΝΔ συσσωρεύσανε τόσο μεγάλη ανικανότητα. Κανείς από τους 4 υποψηφίους δεν ωφελείται από το φιάσκο, μόνο αυτοί που θέλουν να δουν μία ΝΔ σε διάλυση. Η θέση της ΝΔ παραδοσιακά πρέπει να είναι (και οποτεδήποτε εγκαταλείφθηκε πληρώθηκε ακριβά): υπεράνω όλων η πατρίς”
Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην Σύνθια Σάπικα και στον ραδιοφωνικό σταθμό Amagi τόσο για τα πολιτικά της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όσο και για τα οικογενειακά και προσωπικά της θέματα. Ανάμεσα σε άλλα είπε:
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Προσωπικά και ιδεολογικά είναι γνωστές οι προτιμήσεις μου, αφήστε που οικογενειακά το αίμα νερό δε γίνεται και να γενεί δεν πίνεται.
Για τον Β. Μειμαράκη: έχουμε συμπορευτεί πάρα πολλά χρόνια. Είμαι σε θεση να γνωρίζω τις αρχές και τα πιστεύω του διότι έτσι όπως πάμε κινδυνεύουμε να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της ΝΔ.
Για το ενδεχόμενο ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Κ. Καραμανλή: Δε νομίζω ότι βρισκόμαστε εκεί. Το πολιτικό σύστημα δεν είναι ώριμο για οικουμενική κυβέρνηση. Δεν είναι τα πρόσωπα το θέμα, αλλά οι πολιτικές.
Για τον Μάκη Βορίδη που πρότεινε τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό: Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.
Για το ύψος της και τη πορεία της στη ΝΔ: Οταν είσαι 1.84 απαρατήρητη αποκλείεται να περάσεις. Είσαι αλεξικέραυνο. Οταν είσαι ψηλός πέφτουν οι κεραυνοί απάνω σου. Υπάρχει πικρία . Από ένα σημείο και πέρα όλα αυτά τα ξεπερνάς. Στην αρχή σου κακοφαίνεται, μετά στεναχωριέσαι, μετά ξαναπικραίνεσαι, μετά φτάνεις μία μέρα που λες «εντάξει αυτό είναι, έτσι λειτουργεί το σύστημα». Δεν έκανα σε κανένα τη χάρη να σταματήσω να έχω τις απόψεις μου τις οποίες ευθαρσώς καταθέτω.
Για το φιάσκο των εκλογών: Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι άνθρωποι που πήραν τις αποφάσεις για τη ΝΔ συσσωρεύσανε τόσο μεγάλη ανικανότητα. Κανείς από τους 4 υποψηφίους δεν ωφελείται από το φιάσκο, μόνο αυτοί που θέλουν να δουν μία ΝΔ σε διάλυση. Η θέση της ΝΔ παραδοσιακά πρέπει να είναι (και οποτεδήποτε εγκαταλείφθηκε πληρώθηκε ακριβά): υπεράνω όλων η πατρίς. Υπάρχει διαφορά μεταξύ συνεναίσεως και συνενοχής.Ο νέος αρχηγός πρέπει να μπορεί να κρατήσει την ΝΔ ενωμένη, να την αλλάξει εκβάθρων, γιατί η ζημιά που έχει υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια είναι απίστευτη και να ξανακάνει ένα καινούριο κόμμα, που θα έχει κρατήσει τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.