, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ο Τσίπρας θα εξελιχθεί σε εθνικό Καραγκιόζη"!

skia “Εξέφρασε τον φόβο του για την αποχαρακτηρισμό-αποδόμηση του έθνους λέγοντας πως «είμαστε έρμαια θεσμών που δεν ελέγχονται και δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Αυτοί θέλουν να αντικαταστήσουν την εξουσία του κράτους έθνους πάνω μας» και τόνισε ότι «το κράτος έθνος είναι εργαλείο και θα εξακολουθεί να υφίσταται όσο αυτό το εργαλείο έχει χρησιμότητα ανεξάρτητα από τα ιδεολογήματα του κου Λιάκου ή του κου Φίλη»
—-
“Για μένα ο εθνικός ήρωας σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι η Αντιγόνη ή ο Κρέοντας αλλά ο Καραγκιόζης” σημειώνει ο Κλεάνθης Γρίβας, ψυχίατρος, νευρολόγος, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. “Από τη στιγμή που καταλαμβάνει κάποιος κάποια καρέκλα, διακατέχεται από έναν μόνο σκοπό, να διατηρηθεί στην καρέκλα. Ο Τσίπρας προτίμησε τη μετάλλαξη για να διατηρηθεί στην καρέκλα και θα εξελιχθεί σε εθνικό καραγκιόζη. Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου, για μια παράσταση του Καραγκιόζη» είπε στον Alpha 96.5  και πρόσθεσε «ο κ. Τσίπρας θέλει να μοιραστεί τις ευθύνες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού με κάποιους άλλους, θέλει να τετραγωνίσει τον κύκλο. Να κρατήσει την καρέκλα και να μοιραστεί τις ευθύνες με κάποιους άλλους». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο Οικουμενικής κυβέρνησης ο κος Γρίβας απάντησε πως «η πρόταση για Οικουμενική κυβέρνηση στέκεται στο κενό. Θα είχε νόημα μόνο στην εναντίωση του προγράμματος. Όταν η θέληση του αντιπάλου είναι δεδομένη και αμετακίνητη δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνει Οικουμενική».
Εκτίμησε ότι «έχουμε να δούμε πολύ χειρότερα πράγματα από την εμμονή των δανειστών στην εφαρμογή μέτρων που δεν είναι δυνατόν να περάσουν» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «έχω 10 υπουργικές αποφάσεις που είναι εγκλήματα. Κανένας άνθρωπος δεν θα υπέγραφε κάτι τέτοιο».
Κληθείς να σχολιάσει την επιλογή από τον Νίκο Φίλη του κου Αντώνη Λιάκου στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τον διάλογο για την παιδεία, είπε: «τον γνωρίζω από τα φοιτητικά του χρόνια. Για μένα δεν αποτέλεσε έκπληξη με δεδομένο ότι ο Αντώνης Λιάκος ήταν φανατικός τροτσκιστής. Στην πορεία της εξέλιξής του έκανε ένα άλμα από τον μπολσεβίκικο διεθνισμό στον καπιταλιστικό διεθνισμό. Η παρέα Λιάκου άρχισε να οργανώνεται με τις συνάξεις Σημίτη».
Εξέφρασε τον φόβο του για την αποχαρακτηρισμό-αποδόμηση του έθνους λέγοντας πως «είμαστε έρμαια θεσμών που δεν ελέγχονται και δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Αυτοί θέλουν να αντικαταστήσουν την εξουσία του κράτους έθνους πάνω μας» και τόνισε ότι «το κράτος έθνος είναι εργαλείο και θα εξακολουθεί να υφίσταται όσο αυτό το εργαλείο έχει χρησιμότητα ανεξάρτητα από τα ιδεολογήματα του κου Λιάκου ή του κου Φίλη».
Ο κος Γρίβας τόνισε ότι «εξελίχθηκε μια επίθεση του κράτους έθνους ως φορέα κοινωνικού κράτους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η επίθεση ήταν σε πρώτη φάση εναντίον της υγείας, ήρθε τώρα η σειρά να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό που συνεπάγεται δραστική αποδυνάμωση των συντάξεων σε απελπιστικό βαθμό».
«Οι εργάτες έχουν πατρίδα, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Κανείς δεν γουστάρει να μεταβληθεί σε πρόσφυγα. Το κεφάλαιο κινείται ανεμπόδιστα. Η πατρίδα των εργαζόμενων οργανώνεται γύρω από το έννοια του κράτους μέλους», πρόσθεσε.
Για τον Γιάννη Στουρνάρα είπε πως «είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κατέχει θέση τοπικού άρχοντα. Ο Στουρνάρας μια που είναι οικονομολόγος να μας διευκρινίσει τί εννοεί έξοδος από την κρίση».
Ο κος Γρίβας διευκρίνισε ότι «δεν είμαι κανενός ούτε υπήκοος ούτε οπαδός. Τα κριτήριά μου είναι ενιαία, όχι διπλά. Την κριτική που έκανα στους προγενέστερους, την κάνω και τώρα. Θα κάνουμε αυστηρότατη κριτική στην τωρινή διαχείριση όπως κάναμε και στην προηγούμενη, δεν μπορούμε να πούμε το ένα είναι παρελθόν και το άλλο παρόν με μια οριοθέτηση. Είναι σκέψεις που ενέχουν ιδιοτέλεια αν αναφερόμαστε διαρκώς στο παρελθόν για να σκεπάσουμε τα λάθη των σημερινών».
Για το ρεπορτάζ των Τimes που εμφάνιζε τιμές με τις οποίες εκδίδονται οι γυναίκες στην Ελλάδα, σχολίασε: «Αν βγάζαμε το «Ελληνίδες», ο τίτλος θα ανταποκρινόταν απολύτως στις γυναίκες της Αμερικής που ανήκουν σε φυλετικές μειονότητες. Είναι ένα πρόστυχο ρεπορτάζ που εντάσσεται στην ανήθικη επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα σε 3 ιδεολογήματα:
1) οι Έλληνες δεν δουλεύουν, είναι τεμπέληδες κλπ
2) ζουν με τρόπο που υπερβαίνει των δυνατοτήτων τους
3) μπήκαμε στη ζώνη του ευρώ με λαθροχειρίες στα στατιστικά στοιχεία».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.